Мистериозната военна база на Антарктида пак се показа изпод снега

26.09.2019 / 09:31 1

Изследователи от Австралия за пореден път успяха да направят снимки на изоставена военна база, която се намира в Антарктида. Ръководителят на групата Ерик Робъртс съобщи, че целият район, където се намира базата, е бил проучен предварително, пише The Sun, цитиран от Блиц.

Експертите заявяват, че военната база постепенно потъва в ледника и буквално след няколко години от нея няма да остане никаква следа.
Учените се надяват експедицията им, която е планирана за месец декември, да им позволи да узнаят повече за тайнствената база. Изследователите възнамеряват да се сдобият с някакви документи и артефакти, които евентуално се съхраняват там.

По-рано се появи информация, в районът е проучван само с помощта на снимки от космоса. От тях е установено, че във въпросния участък има странни постройки и писта за излитане и кацане.Източник от Пентагона разкри, че се планира експедиция. В групата ще влязат американски учени, няколко сапьора и научни работници. Те ще се опитат да изяснят на коя страна е тайнствената база.

 Следва да се отбележи, че през юли въпросният обект не е бил фиксиран на нито една спътникова снимка. Учените предполагат, че е била покрита със сняг при поредната  снежна буря.


Експертите отбелязват, че ще бъде много трудно да се намери базата, но те разполагат с точни координати, което значително опростява задачата им."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
14
1
iramdei (преди 8 месеца)
Рейтинг: 764 | Одобрение: 269
Не знаят какво е но знаят че е вонна база . Баси лумпените 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама