Митко от 12 клас се ожени за непълнолетна - ето как реагираха родителите

20.06.2016 / 16:49 5

Снимка fakti.bg

12-класник сключи брак с непълнолетна ученичка, като церемонията се състоя с разрешение на родителите, съобщава "Марица".
Преди веселото събитие обаче младоженецът изтърпял редица неприятности, включително и заплаха със съд, заради съжителство с непълнолетна. Перипетиите обаче отминали и станала само радостта от любовта на двамата млади. Гимназистът се влюбил до уши в по-малката ученичка и заживели на семейни начала. Социалните служби обаче се задействали и Димитър Марев* бил изправен пред съда.


Преди дни младежът се измъкна напълно оправдан от състав на Асеновградския съд.  Пред Темида са се явили като свидетели и родителите на момчето и момичето, станало ясно, че са дали съгласие за сключване на законен брак, след като е с непълнолетно лице. След всички обстоятелства, магистратите са се произнесли, че отказват наказание по случая и младежът Димитър Марев няма да бъде наказван от закона.
И друг младоженец отърва тежка санкция, но този път невръстната булка го спаси. Асеновградчанинът Енчо Шенков се размина без глоба, а само с пробация, задето си е позволил да заживее с непълнолетно момиче. Момата била навършила едва 14 години, когато заживяла с Енчо Шенков, година по-късно имали и дете.
В съдебна зала невръстната невеста категорично заявила, че няма да има никакви претенции, макар по закон да се води претърпяла неимуществени вреди.
Не ща да съдя мъжа си, заявила в показанията си Кимка. Двамата така и нямали законен брак, мъжът е осъждан преди години, има основно образование и получи като наказание шест месеца пробационен режим и обществено порицание на видно място в общината, но дори и за по-малко от месец време.
*Името на момчето е сменено от съображения за спокойствието на младото семейство и близките."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ti_e_grozna (преди 3 години)
Рейтинг: 20 | Одобрение: 0

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама