Митов пак се скара на Русия: Не налагайте условия на коалицията срещу „Ислямска държава“

18.09.2015 / 14:39 10

Снимка Булфото

ЕС изглежда нерешителен и неспособен да взема бързи и ясни решения, за да отговаря на кризата с бежанците, заяви външният министър Даниел Митов. Според него коренът на проблема е ситуацията в Сирия и „Ислямска държава“, съобщи "Дарик".

„Русия трябва да е част от решението, а не чрез императивни действия да налага условия, които поставят останалата част от коалицията срещу „Ислямска държава“ в трудно положение“, коментира Митов по време на срещата на министрите по пътна инфраструктура.

Външният министър смята, че трябва да се вземат мерки за обезкуражаване на потока към ЕС. Определянето на квоти било временно решение, което стимулирало бежанците.

„Миграционният натиск трябва да се обезкуражава чрез изграждане на центрове извън границите на ЕС и отправяне на ясното послание, че бежанския статут не предоставя на никого правото да остане завинаги в рамките на държавите членки. Трябва да се засили охраната на границите на Европа и борбата с трафикантите на хора, които правят големи печалби, а наказанията за тях са никакви. Този бизнес няма да изчезне веднага дори и да бъде разрешен проблемът в Сирия“, каза още Митов и отхвърли възможността България да се съгласи на нейна територия да бъде определена буферна зона за бежанци. Според министъра трябва да има финансова помощ от ЕС за Турция, Ливан и Йордания, които са приели най-много бежанци.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
1
ЖорО (преди 6 години)
Рейтинг: 378 | Одобрение: 18
много е лесно да избегнеш обвинението ВИНОВЕН, като търсиш други виновници
16
5
anton78 (преди 6 години)
Рейтинг: 3468 | Одобрение: 513
Абе незнам за вас ама аз лично бих му нацепил канчето на този гей МИТОВ писна ми от тоя бе не може така да говори за Русия недорасъл долен пендер. Този Митов искам да се разкара от поста който заема в момента ех че не е в Варна кавала му с кавал дано го утрепе някоя бабка там из Софията . Тоз карандил само излага България.
23
3
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 210978 | Одобрение: 17993
Митов ПАК се изсра на метеното......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
18
1
морският (преди 6 години)
Рейтинг: 37474 | Одобрение: 21789
 ''[url=http://www.segabg.com/article.php?id=770176]Кери: Обама вижда смисъл във военни преговори с Русия за Сирия[/url]''-Нашето момче Митов пак е избягал от час,когато се е преподавал  и този урок! 
21
1
motoristka (преди 6 години)
Рейтинг: 74880 | Одобрение: 35150
Митов се скарал на Русия и то ПАК?!? Заглавието ви, ''Петел'', ми повиши настроението.... Не знах, че Митов редовно се кара на Русия... Брейййй...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
32
6
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 37955 | Одобрение: 8010
Ако руснаците унищожат ИД, Щатите ще трябва да измислят нова групировка.
27
5
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 37955 | Одобрение: 8010
Абе Петли, цикъла ли ви е дошъл? Нямате спиране с малоумните си заглавия. Между "скара на" и "коментира" има разлика от небето до земята!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik