Митрополит Антоний: Новата стратегия за детето е в ущърб на родителите, 1-2 шамара не са навредили на никого

11.02.2019 / 08:17 4

"Всяка една крайност не е приемлива. Българската православна църква, изхождайки от националната стратегия за детето, която предстои да бъде гласувана и приета изказа своите притеснения относно прекалените правомощия, която тази стратегия дава в ущърб на своите родители. Правото на възпитанието принадлежи на родителите, а като че ли тази стратегия отнема техните права. Църквата не насърчава насилието и шамарите, а спазване на основните нравствени норми на възпитание. Всички сме изяло по 1-2 шамара като деца, не сме станали агресивни. Светия Синод изрази своята позиция относно религиозното възпитание. Според църквата възпитанието става с любов и грижа, не трябва да има агресия и издевателства, а да се работи за благото на детето. Според църквата тази стратегия слага рамки на родителите. Възможно е недобронамерени хора да манипулират детето, да го настроят срещу родителите, а те да излязат виновни без вина. Църквата настоява за морално, нравствено и религиозно възпитание", заяви митрополит Антоний в студиото на Нова тв.

"Абортът е грях, никой няма право да отнема човешки живот, освен този, който го е дал. Църквата може да каже какво е мнението й за абортите, но не и да ги забрани. Нямаме рестриктивни функции.", добави още той.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама