Митрополит Гавриил към Борисов: Господ ще Ви въздаде за това, че Вие много правите за църквата

24.03.2021 / 12:00 6

Фейсбук/Бойко Борисов

Виден наш митрополит засипа с хвалебствия премиера. Господ ще Ви въздаде за това, че Вие много правите за църквата. С тези думи Ловчанският митрополит Гавриил се обърна към премиера Бойко Борисов, след като правителството предостави безвъзмезден държавен имот за създаване на духовно-просветен център в епархията.

"Това не е грях, защото това, което правите не е частен имот. То принадлежи на всички хора. Ако ние градим църква, тя не е моя, тя е на всички. Ние го правим за сега и за винаги… Вярата в Бога е съхранила нашата национална идентичност“, посочи той.

"Благодаря Ви за възможността училището в Ловчанската Света митрополия да продължи да обучава децата в християнската вяра и добродетели.“ Кабинетът отпусна и 879 000 лева за ремонт на сградата, в която се е помещавал кожарския техникум в Ловеч.

Митрополит Гавриил подчерта, че днешното решение на Министерския съвет ще даде възможност след разширението на сградата, училището в епархията да се превърне от начално в основно общообразователно с християнско възпитание.

"С това искаме още една лепта да дадем за доброто възпитание на децата. Вярата ще ни помогне да се съхраним и за в бъдеще“, добави Ловчанският митрополит.

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че през годините правителството винаги е подпомагало изграждането и реставрацията на храмове в цялата страна и припомни, че за строежа на катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч Министерският съвет осигури 828 000 лева в периода от 2014 г. до 2019 г.

"Сега и този нов духовен център ще бъде място за ограмотяване и за разпространение на християнските ценности. Парите отиват за обучение на всички деца“, изтъкна премиерът Борисов.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 24790 | Одобрение: -10010
Малко ли инвестиции и обновявания са получили? От 10 г насам ремонтите не са спирали, за разлика от периода 89г - 2009г ...
3
1
Сивия (преди 1 месец)
Рейтинг: 1546 | Одобрение: 171
А нещо за мюфтията и за равина , ще има ли ?
Яденето,е полезно за храносмилането !
2
6
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 24790 | Одобрение: -10010
Точно за това ще го преизберем за 4 мандат, да продължава да управлява, че има още много неща за довършване...
2
0
Сивия (преди 1 месец)
Рейтинг: 1546 | Одобрение: 171
Между Отца и Сина ...!
Яденето,е полезно за храносмилането !
5
2
kaka (преди 1 месец)
Рейтинг: 24423 | Одобрение: 3628
Не разбрах само къде ще му ,,въздаде" на този или на другия свят. А за нещастните хора които погуби с некагърното си и алчно управлени и хората които прокуди от собствената им държава дали ще му въздаде дядо попе? Или заради голямото даване и въздаване на поповете които в по голямата си част са станали алчни търговци?
4
1
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 85665 | Одобрение: 38070
Православието в действие - наведено пред царя. В православието царя не е поставен от Бог, той е самият Бог на земята и трябва да му се кланяме, той коли той беси, той раздава благата, дорде друг не си направи собствена църква и не разцепи хората и държавата. Така е от 1000 години по нашите земи. И какво прави Борисов? Раздава нашите пари. Ако това е богоугодно дело, Исус напразно се е жертвал. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама