php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Млад IT специалист пред "Петел": Ето как да разгадаете дали в писмата, които получавате има вирус

29.08.2017 / 17:31 5

Младият IT специалист Александър Димитров, който скоро разкри как може да следите децата си във виртуалното пространство, днес ни писа по повод друга интересна и обществено значима тема. А именно честите съобщения - вируси, които получаваме. Ето какво написа той, специално за нас:

 "Това са чести Спам съобщения, които се надяват да ви измамят като им изпратите пари или като отворите прикачения файл, който ще стартира вирус в системата Ви. Съобщенията може да са не само от НАП, но и от всякаква организация или институция! Искам да споделя пред читателите колко лесно може да се открадне имейл име, за да изглежда сякаш наистина НАП Ви пише и как може да проверите кой наистина е изпратил съобщението. 


Имейлът на НАП е " nap@nra.bg". За да откраднем името, ние просто трябва да инсталираме SMTP система за изпращане на мейли на наш сървър и да и зададем, че сме собственици на имейл: nap@nra.bg. След като сме задали имейла, вече можем да пишем от името на НАП и получателя на съобщението ще види, че в действителност НАП им пише. 

За да проверим обаче дали НАП наистина ни пише, ние трябва да извършим едно просто нещо. Трябва да проверим хедъра на имейла в който пише реалния изпращач и IP-то от където е изпратен. Във всяка поща имате опция за проверка на хедър, аз ще дам пример с abv.bg. Като отворите имейла, за който имате съмнения, точно над заглавието му (от дясната страна на Отговори), натиснете "Още", ще ви се отвори един списък и в него натиснете "Детайли". Скролнете с мишката надолу докато не стигнете до "From:". В това се поле показва откъде е изпратен имейла и съответно ако пише нещо друго освен "nap@nra.bg", значи е фалшив. По принцип никога не трябва да отваряте имейли от случайни хора понеже като го отворите, изпращача може да разбере дали сте го отворили и да ви изпрати още мейли. Ако пък го отворите, проверете хедъра и запомнете никога да не отваряте прикачените файлове, там може да се крие истинската опасност от вируси. Пожелавам на всички читатели приятно и сигурно сърфиране!"Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
9
xXx (преди 4 години)
Рейтинг: 31600 | Одобрение: 12510
Тоя изглежда е синче на някой близък до Петел и сега му правят реклама, още малко и адреса ще му напишат на гаража в който работи и се прави на IT . Толкова много изписано, а е достатъчно да знаете че НАП няма да ви пишат освен ако не сте им дали имейла сте и сте сигурни в това, другия начин е като видите имейла на изпраща обикновено е "странен". Така сте го написали с това "разкри" все едно е спасител на света и хората трябва да са му благодарни.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik