Млад коминочистач завъртя як бизнес от Търново до Варна

05.02.2024 / 09:31 1

Кадър Бг он ер

Ако срещнеш коминочистач по улицата, ще се радваш на късмет и щастие - това поверие е разпространено в цял свят. Една от най-редките професии у нас всъщност не е на изчезване, тъй както не изчезват печките, камините и инсталациите на твърдо гориво. 

35-годишният Веселин Веселинов от Велико Търново от две години работи като коминочистач. Извършва процедурата по съвременна технология, която се практикува във Великобритания.

"Новото, което предлагаме, е почистване отдолу нагоре, с прахосмукачка, телескоп и машина, която ги върти в комина. Прахосмукачката служи, за да става почистването безпрахово. Методът е по-добър от този, който се практикува с топуза, защото топузът върти вертикално, а новата технология минава по стените на комина и остъргва отлаганията до минимум", обясни коминочистачът пред Bulgaria On Air.

Веселинов основно чисти комини във Великотърновско, но стига и до Пловдив, Варна и Бургас. Казва, че много клиенти вярват в поличбата, че коминочистачът носи късмет.

"В сезона се събират около 250-300 комина на месец. Ако е само за почистване коминът и няма запушвания, отнема по 30-40 минути. Ако е запушен - може да отнеме час-два. Много от клиентите казват: "Чакай да ви докоснем, за да ни донесете късмет и да ни върви годината", сподели още Веселин.

Образът на коминочистача става много популярен от приказките на Андерсен, той е и в основата на детската игра с карти "Черен Петър". Веселин Веселинов пък признава, че един ден ще си купи и шапка цилиндър, за да радва малките деца.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
kjk (преди 2 месеца)
Рейтинг: 36322 | Одобрение: 4107
ЧИсти комини на вдовици и парясници!!!Намусен;):errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама