Млада майка с множествена склероза се нуждае от превоз до поликлиниката

20.06.2015 / 08:36 2

Зов за помощ срещу неумолима болест отведе екипа на предаването „Събуди се” в дома на Гери от София. Тя буквално е приютила Мария, страдаща от множествена склероза, и нейния10-годишен син Станимир. Това обаче не стига, за се овладее хода на болестта. С днешна дата възможностите за подкрепа от институциите и обществото изглеждат нулеви. И все пак, една ръка вече е протегната - от Гери към Мария. 

Във Фейсбук профила на болната жена ще видите усмихната майка - преди да се срине, защото вместо тя да е опора за Станимир, синът й остава  единствената й опора. 

Миналия месец детето губи баща си. Сега е в София с надежда да не загуби и майка си. В родното си село Попинци той няма време за колело. А майка му няма повече право на безплатна рехабилитация в болница - за тази година възможностите са изчерпани. 

Проблемът е, че осиротелите майка и син живеят със 150 лева на месец, а една процедура струва между 15 и 30 лева. С храната и битовите разходи на семейството вече се е ангажирала Гери. 

 

Не мога да поема лечението й. Потърсих съдействие от социалните служби, но навсякъде ми отговаряха, че няма такива пари”, разказва Гери.

Става дума за няколко курса рехабилитация в годината, които да задържат живота в мускулите на Мария. Тези няколко курса може да излязат и безплатни, ако Мария ги прави в поликлиниката. Но тя живее на 20 километра от нея. Търсят се съпричастни хора, които да качат Мария в колата и да я закарат до поликлиниката. Гери не може да остави семейството си в София, за да води Мария. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
sokrat (преди 8 години)
Рейтинг: 193 | Одобрение: 88
Звездомира, умирам от яд и болка , но да...това е нашата жалка и страшна действителност! И както  е написал Чедомир в едно свое произведение.."И я че изокам некой ден...., ама да видим ,кога че е !"
Къща за гости Алла, hotelalla.bgYour text to link here...
9
0
sokrat (преди 8 години)
Рейтинг: 193 | Одобрение: 88
Боже......, а къде е социалната държава? Имам чувството ,че сме стадо ,което е необходимо само да се стриже или коли....., но не и граждани на държавата.Мръсни политици-организирани в шайка нагли крадци и нямащи сърца и души да чуят мъката и болката на умиращия си" електорат".
Къща за гости Алла, hotelalla.bgYour text to link here...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама