Младен Маринов: Положението в Пловдив беше критично, още половин метър вода и оставахме без влакове

03.06.2019 / 12:08 9

"Ситуацията снощи бе изключително критична. Изобщо не можех да повярвам, че градът може да осъмне отводнен, така че хората да могат да отидат на работа. Бяхме много притеснени, защото имаше 12 много критични точки в града" Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който присъства на заседанието на Кризисния щаб в ОД на МВР- Пловдив, съобщава "Канал 3".


 

"Една от критичните точки беше на управлението на Националната железопътна компания. Може би половин метър ни делеше от това водата да залее всички електрически табла и да бъде прекъснато захранването по цялата линия, но колегите се справиха отлично. Това обаче не ни успокоява, защото се очакват нови валежи и всички са мобилизирани. Все пак тук е създадена много добра организация. Ст. комисар Илков и гл. комисар Николай Николов цяла нощ са били на терен. Продължаваме да сме бдителни и готови за реакция, предвид метерологичната прогноза.  Остава да се възстанови управлението на бариерите по протежение на ЖП линията, където с полицейски екипи работим на ръчен режим. Искам да благодаря на кметовете на райони, на областния управител, на всички пожарникари, полицаи и доброволци, които работиха цяла нощ", допълни Младенов. 

Директорът на полицията също благодари на общинската администрация и заяви, че са в готовност да продължат да работят съвместно при нови валежи.  "Всички бяха герои през нощта. Всички работиха цяла нощ и никой не си тръгна преди да се справим с проблемите след пороя" заяви ст. комисар Илков.  "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
32
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 34043 | Одобрение: 4763
Бранниполе, ха-ха , Стърчикур пловдивскоУхиленУхиленУхилен
4
32
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 34043 | Одобрение: 4763
Вярно ли бе албански плашипутарник, вярно ли си от пловдивските села УхиленУхиленУхилен
5
4
Atna (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5206 | Одобрение: 2236
Е то отдавна е ясно, че тези кретени са един и същ човек и не е от Варна Усмивка
3
3
Atna (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5206 | Одобрение: 2236
Варна да се готви....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама