Младежите, бити от полицаи, проговориха: Не провокирахме гнева на униформените (видео)

09.07.2015 / 19:48 3

Младежите, които бяха бити при полицейски арест, разкриха пред пред Нова телевизия подробности около случката. Клипчето с акцията по задържането на Веселина и Александър в центъра на София бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер. Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се, пише 24chasa.bg.

Всичко започва спокойно вечерта на 18 декември 2014 г.

„Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости”, спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март". На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

„Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта”, обяснява Веселина Китова.

Това отприщило гнева на униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат.

След ареста полицейският произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: „Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?”. Получих няколко ритника, няколко шамара”, допълва Александър.

И двамата с Веселина са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите.

Благодарение на показанията на двойката обаче четирима от полицаите, които са участвали в бруталния им арест, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

Видео вижте тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
5
lazar (преди 4 години)
Рейтинг: 899 | Одобрение: 149
дори и да са провокирали, никой няма право да бие хората, освен ако не е самозащита, още повече представители на обществения ред. какво стана със самозабравилите се ченгета? уволниха ли ги?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама