Много лоша новина за всички, които плануват море в Гърция

13.02.2018 / 17:32 2

Снимка: Булфото, архив

Крайбрежната зона се губи безпрецедентно в част от Коринтския залив, пише "Български новини". Средната загуба на ширината на крайбрежната зона в курорта Ксилокастро е тревожна, тъй като е от порядъка на 18 сантиметра годишно. Просто казано, морето изяжда 18 см земя всяка година в района. По-конкретно, изследването се фокусира върху плаж, с дължина 14 км. Проучването е проведено от Лабораторията по дистанционни изследвания раздел геология на Атинския университет, като се използват новаторски техники.

„Изучаваме тази област в продължение на много години и във връзка с останалата част на Гърция и по тази причина е от особен научен интерес", казва Василакис, който е бил ръководител на изследователския екип.

„За да го обясня просто, под повърхността на водата има подводно свлачище, с втората най-висока скорост в света (10-14 мм годишно) и това има пряко въздействие върху брега. Характерно е, през 2012 г. подводно свлачище доведе до загубата на голяма част от крайбрежната зона на Дервен.

Най-висока сеизмичност наблюдава в благоприятства региона, придружаващите геодинамични явления от своя страна ускорява вредните ефекти, причинени от човешка намеса в естествената околна среда", добавя той.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КОЛКО ЗАГУБИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОБИЧАНИЯ ОТ МОЕТО СЕМЕЙСТВО ЮЖЕН ПЛАЖ???? НАД 2 МЕТРА!!!!!!!!!!!!!!!!!! И НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ. В ИТАЛИЯ, А И НЕ САМО ТАМ НАВЪТРЕ В МОРЕТО СЕ НАСИПВАТ ТВЪРДИ МАТЕРИАЛИ, КОИТО ПРЕДПАЗВАТ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ ПЛАЖНАТА ИВИЦА. НО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ВСИЧКИ НИВА У НАС СА ЗАЕТИ С КРАЖБИ, ИНЯМАТ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА "ДРЕБОЛИИ" КАТО ПЛАЖНАТА ИВИЦА.
2
0
Бай Уй (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Петел, направете справка преди да пишете. Това, на което му казвате 14 километра плаж, е всичко друго но не и плаж по нашите разбирания.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама