Много неприятна новина за Варна: Спират сайта, който показваше движението на автобусите

05.01.2016 / 15:21 16

Екипът на varnatraffic.com - системата, която даваше информация за движението на автобусите във Варна, ще я спре през февруари. Това обявиха хората, които самостоятелно направиха системата, преди около час на страницата си във фейсбук.

Ето и какво са написали те:

"На вниманието на потребителите на varnatraffic.com:

Във връзка с усложнената зимна обстановка, много хора наблюдаваха в Интернет движението на автобусите. За съжаление, информацията на системата не беше перфектна. Екипът ни притежава техническите знания и умения и най-важното - искрено желание да направи системата близка до идеалната.

За съжаление, в момента тя работи на базата на дарени смартфони (най-евтините, покриващи изискванията към момента на даряването - около 170лв.) + дарен от нас хардуер. Това е отделно от безвъзмездния ни труд и разходи по поддържане.

Общината и Кмета йезуитски се хвалят „Варна има система“, но в действителност се опитват да затрудняват дейността й с мотив - да не попречи на усвояването на средства по проекта "Интегриран Градски Транспорт".

Това е основната причина, поради която през последните години почти не я доразвиваме, въпреки многото нови идеи. Община - Варна забранява на превозвача си Градски Транспорт ЕАД да полага усилия по развитието й, за да не попречи на въпросното усвояване на средства. А краят на това усвояване не се вижда - от средата на 2015-та стана до края й - сега се говори за средата на 2016-та. Няма никаква гаранция, че в средата на 2016 г. няма да дадат друг срок.

Имахме желанието да изградим за Варна модерна и удобна транспортна нформационна система. За съжаление става все по-ясно, че няма да успеем да убедим сегашното ръководство на града в смисъла от подобна система.

Затова информираме, че обмисляме прекратяване на поддържането на varnatraffic.com и планираме към февруари да я спрем заедно с всички свързани системи, дарени от нас на превозвачите и гражданите на град Варна.

Предварително се извиняваме на потребителите (28 600 на брой към 04.01.2016). Планирахме да я спрем по-рано, но би могла да бъде полезна в студовете.

Надяваме се до февруари 2016г. усвояването на средства по Интегриран Градски Транспорт (115млн.) да даде някакъв видим резултат.

Дано спирането на нашата система да изиграе някаква позитивна роля в това отношение!

поздрави и на добър път,
екипът на varnatraffic.com"За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
24
2
Анoнимен (преди 7 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Ха, общината е свикнала да получава безплатно, но този път удари на камък! Дано я спрат по - скоро! Трябва да се плати на екипа, разработил системата. Даром никой не работи, за да може кмета да се хвали, колко работа е свършил!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама