php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Многократно осъждани са подсъдими отново, плащали в магазини в Разград с чужди карти

16.02.2021 / 15:48 2

снимка Pixabay

Варненският апелативен съд определи „задържане под стража“ на двама обвиняеми за използване на чужди банкови карти в Разград.  Мартин Н. и Пламен М. са с повдигнати обвинения за тежко умишлено престъпление против паричната и кредитната система. Разследването започнало след жалба на собственик, изгубил в Разград портфейл с лични документи и две банкови карти, разказват от пресцентъра на съда.

При опит да ги блокира, се установило, че с тях вече са извършени 5 транзакции. Липсвали 147,57 лв. С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двете лица. Те са привлечени под отговорност за това, че в условията на продължавано престъпление в съучастие са осъществили 5 транзакции, като използвали чужди платежни инструменти, без съгласието на титуляра. Обвиняемите твърдят, че намерили картите, захвърлени на улицата. Двамата са многократно осъждани: Пламен - 19, а Мартин – 10 пъти. 
Окръжният съд в Разград е уважил искането на прокуратурата за задържане под стража само на Пламен, докато на Мартин е определил подписка.
Обосновавайки протеста по отношение на Мартин Н., представителят на  обвинението каза, че става дума за утвърден престъпен рефлекс – когато видели картите, двамата не се замислили за последствията от действията си. В кратък период от време направили покупки от 3 търговски обекта. Защитата на 38-годишния мъж твърди, че картите са намерени, а не присвоени, освен това сумата е малка. 
Спрямо Мартин Н. съдът взе мярка „задържане под стража“. Доказателствата обосновават подозрението за съпричастността му. Освен това 10-те предишни осъждания водят до извод, че има реална опасност отново да наруши закона. Той няма постоянен адрес и често променя местоживеенето си, което пък означава, че има и риск да се укрие. 
В същото време защитата на Пламен М. обжалва определения му от Разградския окръжен съд арест. Адвокатът смята, че съдебното минало не може да е достатъчно основание за най-тежката мярка за процесуална принуда. 40-годишният Пламен има постоянен адрес и семейство, за което се грижи. Според представителя на Апелативната прокуратура обаче користните престъпления за него са източник на средства. 
И в този случай съдебният състав прецени, че съществува обосновано подозрение за авторството на деянието. 19-те осъждания говорят за реална опасност от извършване на престъпление, независимо от семейното положение на обвиняемия. Затова и Апелативният съд не намери основания да измени мярката му за неотклонение. 
Определенията на Апелативния съд, с които обвиняемите за използване на чужди платежни инструменти Пламен М. и Мартин Н. са задържани под стража, не подлежат на обжалване. 
 
 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
chirak (преди 7 месеца)
Рейтинг: 12591 | Одобрение: 4271
Боя не възпитава ,но помага в този случай.
3
0
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 210793 | Одобрение: 17968
И след като са многократно осъждани, ЗАЩО се разхождат сред нас.....Я оня с Уйоподобната глава да каже, а не да се спотайва....! Нарочно пускат всички утайки със символични присъди, за да ни тероризират.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik