Мобилен оператор начисли сметка на жертва на потопа в Аспарухово

14.12.2014 / 08:59 10

Мобилен оператор начисли погрешно такси на загинала в наводненията жена от варненския квартал Аспарухово и я даде на колекторска фирма за събиране на дългове, защото закъсняла с плащането, разказа TV7.Ангел Ангелов губи майка си Иванка Пенчева на 19 юни 2014 г. по време на водния ад в Аспарухово. Погребва я на 21 юни, а няколко дни по-късно отива да закрие телефонния номер на нейно име. Представя смъртен акт и удостоверение за наследници.

Преди 10 дни обаче мъжът получава обаждане от фирма, която събира на дългове - издирвали под дърво и камък майка му, защото дължала пари за телефон.

От мобилния оператор направили експресна проверка по случая и установили, че са сгрешили – начислили на починалата месечни такси и неустойки за предсрочно прекратяване на договор, в резултат на техническа грешка. Извинили се на наследника – няколко пъти при това, а парите щели да върнат, dopylwa blic.

Заради десетките сигнали на абонати преди няколко месеца Комисията за защита на потребителите даде и трите телекома на съд. Причината – прекомерно високите неустойки при предсрочно прекратяване на договорите.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Horoskopi (преди 6 години)
Рейтинг: 733 | Одобрение: -62
ЕЕ много грубо това, понякога прекаляват
Всички хороскопи на едно място Хороскопи - Хороскоп 2015 - Оракул - Блог - Да науча
8
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
мизерници на онзи свят да си търсят парите тогава!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама