Мобилно приложение ще известява родителите за оценките и отсъствията на техните деца

10.08.2019 / 20:47 1

Снимка: Булфото

Мобилно приложение вече известява родителите за оценките и отсъствията на техните деца.  Почти всички училища вече имат електронен дневник, а в някои - той вече е достъпен и чрез мобилно приложение.

В училището на Теодор и Стефан всеки учител, родител и ученик има собствен профил. „Ако, примерно, днес сме правили контролно и госпожата ни провери контролното, ние имаме час чак след два дни, тя ще ни нанесе оценката днес и ще видим оценката веднага”, обясни Теодор Велинов-ученик в 11 клас пред БТВ.

Учителите веднага виждат статистиките: отсъствия, оценки, отзиви. „Едно време се смяташе в хартиените дневници на ръка, с елка, на ум, ставаха грешки”, коментира Ива Асенова - зам.-директор.

Родителите получават известие за всяка новина - например, ако детето им отсъства от час. „Това нещо ще го разберем моментално. Аз мисля, че отмина времето, както в един български филм, си криеха децата бележниците в полилеите”, смята Александър Тодоров - родител.

Димитър Димитров преди 40 години се превъплъти в ролята на училищния бунтар Добролюб от филма "Войната на таралежите". Днес и той като родител използва приложението за дъщеря си, второкласничка. Но се страхува, че така комуникацията между родители и учители ще намалее. „В крайна сметка това е част от съзряването - когато се изложиш с оценка, нали, да имаш лице да си понесеш последствията - и то нали лично ти да отидеш и да информираш, да си лошия вестител. Защото тя истината с бележниците винаги излиза. Светваш полилея и той лъсва”, обясни Димитър Димитров, Добролюб от "Войната на таралежите".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
20
9
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 188360 | Одобрение: 34110
Би било добре прложението да известява родителите и колко мозък имат отрочетата им. Че 90% от тях се смятат за нещо особено, а не могат да сглобят повече от едно изречение и са само за кофата!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама