Момиче от катастрофиралия автобус проговори: Шофьорът беше нелюбезен, не спря за почивка

16.04.2018 / 20:15 17

Кадър: Нова тв

Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен с пътниците, отказвал да спира за почивка и говорел по телефона без устройство за свободни ръце. Това разказа 18-годишно момиче от Стара Загора, пътувало на фаталния петък 13-ти и оцеляло без наранявания, предава Нова тв.

За Надежда Славова петък 13 април е чакан. Момичето от Стара Загора брои дните до пътуването си до София, защото пътят й и има причина. Подготовка за абитуриентския бал. Надежда оцеляла в катастрофата с автобуса.

„Майка ми каза: „Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег"”, разказва Надежда.

„Броих километрите, фаталният беше 30-ти. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си: край, край, загинах и останах тук”, казва Надежда.

Надежда не помни пътуването с добро от самото начало. Разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път.

„Беше груб. Изнервен беше от самото начало и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, бързам, гоня час”, разказва тя.

„Както е кормилото, беше полегнал и си говореше все едно си почиваше”, твърди девойката.

Надежда благодари на доброволците.

„Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си...”

Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си дъщеря в същия автобус.

„Не знам, ако ми се беше случило такова нещо. Такова нещо не се преживява", през сълзи коментира Магдалина Ботева. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама