Монахини задигнали 500 000 долара от католическо училище, за да си правят кефа в Лас Вегас

11.12.2018 / 12:15 3

Две монахини, които работели в католическо училище в Калифорния, признали, че са откраднали 500 000 долара с намерението да ги проиграят в казината на Лас Вегас. Сестрите Мери Кройпер и Лана Чанг взели парите от училище „Сейнт Джеймс“ в град Торанс, съобщава Би Би Си, цитирано от Блиц.


 
Дете жени, които са най-добри приятелки, взели парите от сметката на училището, в която се събират дарения и такси. Наскоро те се пенсионирали.
 
Мери Кройпер бил директор на училището 29 години, а Лана Чанг преподавал там 20 години. Смята се, че те са присвоявали парите в продължение на десетилетие и ги харчели за пътувания и хазарт.
 
От училището съобщиха, че монахините са изразили „дълбоко съжаление“ за действията си и обявиха, че макар полицията да е уведомена, не са повдигнати обвинения.
 
„Сестрите са потвърди за присвояването на средства и са сътрудничили на разследването“, казаха от ордена на Сестрите на Свети Йосиф от Каронделе. „Нашата общност е загрижена и натъжена от тази ситуация и съжалява за развалянето на отношенията със семействата от училището“, добавят та.
 
От епархията на Лос Анджелис обявих, че църквата е разкрила липсата на парите при рутинна проверка.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
28
66
plabov1080 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 48421 | Одобрение: 3631
църквата е разкрила липсата на парите при рутинна проверка
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама