Морето край Шабла е в мазут

11.02.2019 / 11:25 1

Снимка Dir.bg

Огромни петна от мазут се появиха на къмпинг „Добруджа” край Шабла. На снимките се вижда, че цялото протежение на плажната ивица е покрито с черни петна. Най-вероятно замърсяването идва от кораб. Кметът на Шабла Мариян Жечев каза, че преди два дни морето е било много бурно и вероятно тогава мазутът е изхвърлен на пясъка, съобщи bTV, позовавайки се на зрителски сигнал.


Цялото протежение на плажната ивица е покрито с черни петна, както става видно от снимките. Най-вероятно замърсяването идва от кораб. Разлив в морето не се вижда. Утре ще бъде почистена плажната ивица. Сигнал ще бъде подаден към екоинспекцията във Варна. През лятото на миналата година морето изхвърли мазут на четири плажа по Южното Черноморие – Приморско, Алепу, Несебър и Ахелой. Според еколози, мазутът престоява на дъното на морето и се изхвърлят на брега при силен вятър и вълнение. Затова е почти невъзможно да се определи кой е конкретният източник на замърсяването.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама