Мощен скандал в ефира на Нова тв: Чужди туристи са бесни! Никога няма да стъпим тук! Плащаме, а нямаме плаж!

15.06.2015 / 09:24 11

Мощен скандал се разрази заради платените чадъри и шезлонги на плажа в Несебър по Нова ТВ. Причината е, че концесионерът Ваня Илиева е сложила 30 лв. цена на услугата, задръствайки цялата зона пред хотелите с чадъри и шезлонги, които гостите им трябва да плащат допълнително.„Никога повече няма да дойдем тук, как е възможно да сме гости на хотела, а да нямаме достъп до плажната зона”, заявиха чужденци, които в момента летуват в тази част на Несебър в хотели на първа линия, пише "Блиц".

Собствениците на хотелите обвиниха концесионера, че не е оставил свободна зона за клиентите им и че затрудняват и без това много трудния сезон. И е подредил чадърите и шезлонгите чак до самата вода, а свободната зона е на голямо разстояние от хотелите и не е на първа линия. Те изразиха съмнение дали догодина тези хотели изобщо ще работят.

Илиева се оправда с високата такса на концесията от 400 000 лева за сезона и персонала, който трябва да поддържа, както и с това, че хотелиерите биха могли да включат таксата на плажните съоръжения в цената на хотелската стая. Хотелиерите остро протестират срещу това, защото трудно намират клиенти дори и на сегашните занижени цени на стаите.

Те призоваха министър Николина Ангелкова моментално да се намеси, за да се регулират отношенията между хотелиери и концесионери на плажните ивици. И изразиха готовност сами да стопанисват плажовете. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
0
Armaga (преди 7 години)
Рейтинг: 700 | Одобрение: 265
Тая концесионерка ми е много любопитно каква ли заплата дава на персонала? Надали е повече от 450 лв бруто (360-370 лв чисто). Такива РОБотодатели заслужават никой да не ползва техните услуги, да фалират и накрая да лежат в затвора.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама