Мотофрези с предни зъби - предимства и приложение

15.12.2021 / 09:55 0

Мотофрезите с преден зъб могат успешно да се приложат в поддържането на всякакъв тип дворове и градини. Със своята работа, те могат да изпълняват широк кръг от задачи, включително да подготвят почвата за садене, да плевят и компостират.

Както споменахме, те са подходящи за използване в малки до средни градини, без това да подлага самата машина на прекомерно натоварване. При големи площи е препоръчително да се търси друго решение. Голямо разнообразие от мотофрези с преден зъб можете да откриете в Praktis.bg.

Какви ползите може да имате от мотофрези

Моделите мотофрези с предни зъби спомагат за преместването на машината напред, докато в същото време копаят в почвата. Някои по-скъпи и модерни модели имат способността да задействат зъбците и в посока назад, но това се среща по-рядко.

Тъй като много от този тип модели мотофрези са снабдени с лопатки отпред, при тях обикновено е налице предно въртящо се острие. Тъй като е разположено в най-предния край на машината, обикновено двигателят е монтиран над и зад острието.

Задното колело улеснява изтласкването на машината напред, придавайки ѝ мощност и стабилност в процеса на работа, дори и при управление от по-възрастни хора.

Недостатък е, че при работа е необходимо ръчно да контролирате положението на машината, така че да се наклонят остриетата надолу към почвата. Това е необходимо за да се работи нормално с този модел мотофреза.

Именно тази необходимост да се задържи машината стабилна и операторът да контролира дълбочината на обработка, всъщност прави този модел по-скоро подходящ за по-елементарни битови нужди и за любители.

Ако обработената земя е по-твърда или суха, тя ще бъде изключително трудна за обработване с подобен модел мотофреза с предни зъби, тъй като остриетата са склонни да се плъзгат по повърхността на земята, вместо да проникват в нея и да я раздробяват.

Също така е много трудно да се обработва с мотофреза с преден зъб камениста почва, тъй като по-твърдите препятствия ще са на практика непреодолими. Въпреки всичко, ако искате машина, с която да обработвате своя двор или градина на вилата или в селска къща, където пръстта е крехка, този модел е изключително подходящо решение, както като цена, така и като габарити.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама