Може да спечелите доста пари, ако…се ожените

12.10.2017 / 17:49 3

24 000 лева от доходите на младоженците да бъдат необлагаеми за годината, в която са сключили брак, предлагат от КНСБ. По-рано днес от синдиката се срещнаха с групата на Обединените патриоти в парламента във връзка с бюджета за следващата година, пише "Флагман".

Председателят на КНСБ Пламен Димитров обясни, че в момента конгресът в САЩ обсъжда подобно предложение на президента Доналд Тръмп - всички семейства, които имат сключен брак в САЩ през следващата година, да имат необлагаеми средства от 24 000 долара за 2018 г. Ако това се приложи към нашата реалност, може да се говори за 24 000 лева, посочи той.   По думите му става въпрос за 27 000 семейства, които сключват брак у нас годишно.

Може би това ще стимулира сключването на брак и би струвало на бюджета за следващата година 45 млн. лева, каза Димитров. Президентът на КНСБ коментира, че не са предвидени сериозни промени в данъчната политика за догодина, което от синдиката не одобряват.

Твърдим, че за следващата година трябва да се стигне поне до дебат за механизъм за въвеждане на необлагаем минимум, който струва 800 млн. лева, но те ще влязат в джоба на всички работещи българи - 2,8-2,9 млн. души, коментира той.  

По думите му това е начинът, по който правителството може да повлияе върху разполагаемия доход на българина.   Пламен Димитров отбеляза, че за догодина за доходи, платени от бюджета, са предвидени 726 млн. лева, а хората очакват повече. Според разчетите на синдиката са необходими 960 млн. лева.  

"Оценяваме позитивно това, което се прави за учителите, но за останалите стъпката ще бъде доста малка", коментира президентът на КНСБ и добави, че продължават разговорите с финансовия министър преди бюджета да влезе в МС и в НСТС до края на този месец.

Според Димитров допълнителните средства могат да дойдат от борба със сивата икономика и увеличаване на събираемостта на вноските за обществено осигуряване и здравеопазване.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

https://www.facebook.com/megucinka/videos/10210458960016869/

Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
6
Ханк Рум (преди 9 месеца)
Рейтинг: 14207 | Одобрение: 2427
Малоумни олигофрени са тези, които пишат без да са прочели статията!Предложението е да не се облагат с данък до 24 000 лева!И 10 000 да ти е дохода, пак няма да ти го обложат!
0
0
W (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
XA-XA-XA,ПРОСТОТИИ,КОЕ МЛАДО СЕМЕЙСТВО ИМА 24000,МАЙ ПРИКАЗВАТЕ ЗА ДРУГА ДЪРЖАВА,ИЛИ ЕВЕНТУАЛНО ЗА ДЕЦАТА НА НАШИТЕ ДЕПУТАТИ,
2
0
анти (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези организации да се закрият - пълно е там само с идиоти - ето и сега - че колко семейства получават 24000 доход първо да кажат малоумните олигофрени
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама