Може ли да отпадне винетката от Варна до Златните? Четете в „Петел“ какъв е вариантът за решение

16.03.2018 / 12:58 13

След като тези дни категорично стана ясно, че винетката по пътя Варна – Златни пясъци е задължителна за всички, включително и за варненци, днес министърът на регионалното развитие Николай Нанков разясни как това може да промени.

Той уточни, че винетките са задължителни за варненци не само по този път, а и по всички други, които са част от републиканската пътна мрежа извън границите на гр. Варна. Това може да се реши административно, с решение на Общинския съвет, който да поиска от държавата съответните отсечки да станат общински пътища. Това обаче означава, че община Варна трябва да поеме всички задължения по поддръжката им и да не очаква помощ от държавата. Кметът на Варна Иван Портних се въздържа от коментар по въпроса пред медиите.

Във Варна министър Нанков коментира и идеята за промяна на районирането на държавата. Той подчерта, че не става въпрос за ново административно деление и няма да има промяна граници на общини и области. Нанков каза също, че той е привърженик районите за планиране да са четири. Според него един от тях трябва да обхваща цялото българско Черноморие, като Варна би била естествения му център.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40621 | Одобрение: 9431
От 13 години не важѝ!
6
0
squeezer (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8625 | Одобрение: 3270
поредната тъпотия сътворена от нищо-нещо,как толкова години се караше без винетка сега изведнъж голям проблем стана,кви са тез управляващи гладните бе,ко е туй нещо,имаше си кметска заповед навремето къде се изпари или май така им е по удобно................нещастници
14
1
khm (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42900 | Одобрение: 16175
Мухльо мухльов, марш обратно в София и си стой в помийната яма, от която си изпълзял! Винетка до Златните, как ли пък не.
9
0
666 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15828 | Одобрение: 5168
Той сега на нищо не прилича, представям се стане ли общински какво чудо ще стане

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама