Може ли да отпадне винетката от Варна до Златните? Четете в „Петел“ какъв е вариантът за решение

16.03.2018 / 12:58 13

След като тези дни категорично стана ясно, че винетката по пътя Варна – Златни пясъци е задължителна за всички, включително и за варненци, днес министърът на регионалното развитие Николай Нанков разясни как това може да промени.

Той уточни, че винетките са задължителни за варненци не само по този път, а и по всички други, които са част от републиканската пътна мрежа извън границите на гр. Варна. Това може да се реши административно, с решение на Общинския съвет, който да поиска от държавата съответните отсечки да станат общински пътища. Това обаче означава, че община Варна трябва да поеме всички задължения по поддръжката им и да не очаква помощ от държавата. Кметът на Варна Иван Портних се въздържа от коментар по въпроса пред медиите.

Във Варна министър Нанков коментира и идеята за промяна на районирането на държавата. Той подчерта, че не става въпрос за ново административно деление и няма да има промяна граници на общини и области. Нанков каза също, че той е привърженик районите за планиране да са четири. Според него един от тях трябва да обхваща цялото българско Черноморие, като Варна би била естествения му център."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Mercenary (преди 2 години)
Рейтинг: 44807 | Одобрение: 10147
От 13 години не важѝ!
6
0
squeezer (преди 2 години)
Рейтинг: 8735 | Одобрение: 3285
поредната тъпотия сътворена от нищо-нещо,как толкова години се караше без винетка сега изведнъж голям проблем стана,кви са тез управляващи гладните бе,ко е туй нещо,имаше си кметска заповед навремето къде се изпари или май така им е по удобно................нещастници
14
1
khm (преди 2 години)
Рейтинг: 43006 | Одобрение: 16231
Мухльо мухльов, марш обратно в София и си стой в помийната яма, от която си изпълзял! Винетка до Златните, как ли пък не.
9
0
666 (преди 2 години)
Рейтинг: 16509 | Одобрение: 5274
Той сега на нищо не прилича, представям се стане ли общински какво чудо ще стане

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама