Може ли някой да обясни защо симпатичните деца във Варна правят това, което виждате на снимките?

09.06.2015 / 17:02 14

фото Румен Сарандев

Дечица си играят с изкъртени греди от обновените пейки в Морската градина на Варна. Това показват кадри, заснети от читател на „Петел“. Той ни е изпратил и кадър на пейки с изкъртени облегалки в района около фонтана със сирените зад Морското казино. Децата едва ли имат силата сами да изкъртят гредите. По-вероятно е те да са се въргаляли наоколо, изтръгнати от вандали. На мястото има рампи за скейтборд и района е любимо място за събиране на големи групи тийнейджъри.

Оживеното вечер място често се обикаля от полицейски патрули, но явно и това не вдъхва респект на разрушителите на общинската собственост. „Това е една от възловите точки в Морската градина, където редовно стават погроми“, коментира Стоян Аргиров, шеф на общинското предприятие, което се грижи приоритетно за озеленяването и парковата мебел в Приморски парк. Той коментира, че понякога пейките се чупят и от самите скейтъри, които освен рампите, ползват и местата за сядане за своите каскади.

Това е обаче не е основния проблем. „През лятото, когато младежите започнат да се връщат от дискотеките към 4 часа сутринта, започват почти всекидневни погроми. Вижда ли сме какво ли не, имаше дори и обърната палма. Със саксията тя тежи около тон и половина и за местенето й трябваше да използваме мотокар. Въпреки това я намерихме преместена и съборена“, коментира шефът на общинското предприятие. Аргиров допълни, че възстановяването на пейките в Морската градина за едно лято отиват около 1000 нови греди.

За опазването на парковата мебел за съжаление няма монтирани камери, а вандалите са достатъчно хитри, за да се скрият от патрулиращите полицаи. Добрата новина е обаче, че в градината ще бъдат поставени още 80 нови пейки, както и 300 нови кошчета. Така ще бъдат подменени старите, които също често стават обект на вандализъм. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
niama znachenie (преди 5 години)
Рейтинг: 712 | Одобрение: 347
виждала съм в паркове каменни пейки захванати за земята,може би ако монтират такива ще им е малко по трудно да ги къртят

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама