Мюфтията на Пазарджик: Арестуваните са невинни до доказване на противното

25.11.2014 / 17:15 7

Абдилах Салих (вдясно) заяви пред Марица.бг, че е огорчен от нападките ан депутати от Патриотичния фронт.
 

Не мога да коментирам акцията в кв. "Изток", защото не съм запознат нито с целите нито със стореното там, каза районният мюфтия на Пазарджик Абдулах Салих, пред Марица.  Всеки е невинен до доказване на противното според българските закони и ние нямаме нищо против тях, защото сме български граждани. Доколкото знам акцията е започнала веднага след като е минало времето за молитва, която започва в 6.30 в джамията и приключва около седем, заяви Салих. 

Той бе огорчен от коментарите на депутати от Патриотичния фронт, които са хулили задържаните. Самият министър на вътрешните работи отказа коментар, подчерта Салих, не им прави чест на депутатите да дават анализи без да са запознати с темата. Ние сме доказали, че можем да живеем заедно в мир и любов, всеки да изповяда своята религия и да не пречи на останалите, каза Салих. Според него носенето на брада или бурка не прави човек престъпник, не го прави и лош, заяви мюфтията.

Ако някои има вина пред българската държава, нека да си я понесе, но нека това да се прави според закона, а не по престъпен начин, каза още духовникът.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
1
Kr1s0 (преди 9 години)
Рейтинг: 789 | Одобрение: 349
Рязани боклуци! Трябва пак да ги изнесът към шибаната им турция, като по Живково време!
Преинсталиране на Windows. Компютърни услуги.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама