НАП: Нексо е швейцарска фирма, няма как да я проверяваме

20.01.2023 / 10:21 2

Булфото

Временната комисия за установяване на фактите и обстоятелствата около дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица започва работа днес. Трима големи влизат в парламента, за да дадат разяснения по криптоаферата.

Депутатите ще изслушат гуверньора на БНБ Димитър Радев, финансовия министър Росица Велкова и главният изпълнителен директор на "Борика" Мирослав Вичев, предаде Стандарт.

Вчера стана ясно, че прокуратурата ще изпрати събраните от нея данни в Съединените щати и че Сметната палата ще включи казуса в одита за финансиране на "Демократична България" заради медийните публикации.

Директорът Националната агенция за приходите Борис Михайлов декларира, че институцията съдейства на правоохранителните органи в рамките на законовите си правомощия.

"Nexo е швейцарска фирма и тя е регистрирана в Швейцария, което означава, че НАП няма как да провери в Швейцария каквато и да е фирма", каза той вчера.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
село варна (преди 10 месеца)
Рейтинг: 15091 | Одобрение: -1174
Като е швейцарска защо направиха комисия. Само да лапат още пари депутатите
3
4
KRISTINCHO (преди 10 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Независимо каква е фирмата, има начини да бъде проверявана, при установено нарушение на законодателството, но явно НЯМА желание за това и се изтъкват някакви абсурдни причини.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама