НАП запечата три големи магазина в Бургас, издават касови бележки на китайски език

11.01.2019 / 10:28 5

Снимка флагман.бг

Три големи магазина в Бургас, продаващи предимно китайски стоки, ще бъдат запечатани от НАП, защото издават касови бележки на китайски език. Скандалното разкритие е установено след проверка на принципа на тайния клиент, като екипи от звеното „Фискален контрол“ на приходната агенция са били тези, които са открили нарушението. При заплащане на направените покупки вместо фискален бон са получили бележка на китайски език, предаде флагман.бг.Контролните действия са били едновременни в трите  магазина, като  на някои от екипите изобщо не е бил издаден фискален бон. След легитимация на инспекторите по приходите, при последващите контролни действия са били установени и други нарушения, сред които разлики в касовите наличности.

„Не сме се натъквали досега на подобна ситуация. Най-вероятно става дума за софтуер за стоковите наличности. Той е свързан с принтер, от който вместо задължителните фискални бонове, след заплащане от страна на клиента, се издава бележка с надпис на закупената стока на български, а всичко останало по бележката е на китайски език. Интересно е, че магазините разполагат с касови апарати, но рядко ги използват. Като начало търговските обекти ще бъдат запечатани“, коментира началникът на отдел „Оперативни дейности“ на звеното „Фискален контрол“ Бургас Даниел Вълканов.

На обектите ще бъдат извършени и допълнителни проверки с цел установяване на действителния размер на дължимия , но невнесен данък. 

От НАП напомнят, че издаването на фискални бонове трябва да става веднага след заплащането на стоката, а не след изрично напомняне или настояване от страна на клиента.  Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронната поща на infocenter@nra.bg.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Електорална единица (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако продаваните стоки  са китайски  , защо и касовите бележки да не са китайски?
2
0
2 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това сигурно са новите касови апарати, които трябва да влязат в действие
2
0
не разбирам (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
защо не се идентифицират магазините.Всеки,който нарушава правилата,трябва да бъде публично обявен-каква е тази тайнственост?Искам да знам кой печели на мой гръб и мами държавата.
1
1
5 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[url=https://petel.bg/#]DO SKAPANITE ASPARUHOVCI[/url] Ухилен
1
1
DO SKAPANITE ASPARUHOVCI (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
TOVA E  PRAVILNO,  NALI SME EVRO-AZIaTCI OT PLEMENATA NA ,,,CIN-KUR-KAN,,, ,NIE PO TELEPATIJA ZNAEM EZIKA NA PEKINEZITE.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама