NASA иска от Роскосмос да разработи нов „Союз“ за полети до Луната

12.01.2019 / 05:00 3

От 2022 година NASA планира да започне изграждането на международна обитаема космическа станция, която ще се намира във висока лунна орбита. Космическата програма, както и станцията носят името Lunar Orbital Platform-Gateway. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви пред медиите, че американската космическа агенция е поискала създаването на нова версия на пилотирания космически кораб Союз за полети до Луната.

Лунният Союз ще се използва като резервна система за транспортиране на астронавти до Луната и тяхното завръщане на Земята. Рогозин каза още, че NASA настоява Русия да продължава да транспортира американските астронавти до Международната Космическа Станция с помощта на Союз.

Идеята за лунния Союз не е нова. Преди няколко години, съвместно с частната компания Space Adventures Роскосмос обяви плановете си за модернизация на Союз с цел транспортирането на лунни туристи. Тогава се предполагаше, че Союз и специалният ускорител за него ще бъдат изведени в орбита на два пъти. След тяхното скачване ще бъде осъществен полетът до Луната. Освен това, сега разработваният космически кораб Федерация и новата свръхтежка ракета носител теоретично могат да транспортират астронавти до Луната само с едно изстрелване.

Окололунната космическа станция Lunar Orbital Platform-Gateway се разработва за изучаването на естествения спътник на Земята, далечния космос, а в бъдеще тя ще се използва като портал за изпращане на астронавти до Марс.

Към днешен ден, в проекта Lunar Orbital Platform — Gateway участват 15 държави.

 

Kaldata.com

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Почиващ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това да не е нова санкция????
6
0
ива (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
до "ти да видиш"-ще се пръснеш от злоба ,бе човече!Направо отивай да ти изцедят отровата и да ти олекне.Жал ми е за теб
2
10
ТИ ДА ВИДИШ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НАСА ИСКА РУСНАКА ДА ИЗВАДИ ТОПОРА И ДА СДЕЛЯ НОВ КОСМИЧЕСКИ КОРАБ..АБЕ ,МЪРСОЛ ..ИЗВАДИ СИ ВИБРАТОРА ОТ ДУПЕТО И КОМЕНТИРАЙ ТАЯ ЛЪЖЛИВА НОВИНА....ТЕ ХЛЯБ НЯМАТ ,КОРАБ ЩЕ МИ ДЕЛЯТ..ТАЯ ФАЛИРАЛАТА ДЪРЖАВА ИЛИ БЕШЕ ВЕЧЕ СО ГОДИНИ ПРЕД ФАЛИТ..И ТАЯ ОБЕЗЦЕНЕНА РУБЛА..ТРЪГНАЛИ КЪМ ЛУНАТА..   Я ДА СИ НАТИСКАТ ВАТЕНКИТЕ..:devil:Нинджа:devil:
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама