НАТО отговори на Русия: Алиансът не е заплаха

27.12.2014 / 22:08 6

НАТО не представлява заплаха за Русия. Това заяви говорителка на алианса в отговор на приетата от Москва нова военна доктрина, която поставя НАТО сред основните заплахи за сигурността на Русия, предаде ДПА и блиц. "Всички мерки, предприети от НАТО за обезпечаване на сигурността на своите членове, са отбранителни, пропорционални и съобразени с международното право", заяви говорителката на НАТО Оана Лунджеску.

"Фактически, именно действията на Русия, включително понастоящем в Украйна, нарушават международното право и подкопават европейската сигурност", добави тя. Лунджеску посочи също, че НАТО ще продължи да се стреми към конструктивни отношения с Русия. "Но това е възможно само ако Русия спазва международното право и принципи, включителното правото на народите да избират свободно своето бъдеще", изтъкна говорителката на алианса.

Новата редакция на руската военна доктрина, която беше публикувана на сайта на Кремъл след като беше одобрена от президента Владимир Путин, изброява 14 външни опасности за сигурността на Русия, първата от които е разширяването на военния потенциал на НАТО и разширяването на алианса на Изток.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
444 (преди 9 години)
Рейтинг: 368 | Одобрение: -42
7
2
kris (преди 9 години)
Рейтинг: 357310 | Одобрение: 59155
не е хермафродит а древен вампир от рода на дракула.......румънците не напразно драпат да се доберат до ес .......законната организация за изсмукване на чужда кръв.........българи , пригответе си вратовете........кръвопийците са тук.......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама