НАЙ-ГОЛЕМИЯТ! ТОВА ДЖУДЖЕ ЗАГИНА, ЗА ДА СПАСИ 43 ДУШИ (СНИМКА)

29.08.2012 / 10:29 1

140-сантиметров мъж загина, докато спасява 43 души в горяща сграда в руския град Сургут, съобщават местните медии. Стас Слободян извадил от огнения аз съседите си, но не успял да спаси себе си. Градската управа ще награди героя посмъртно. Огънят лумнал призори в двуетажен блок на улица "Сибирска" в Сургут. Пламъците обхванали за минути цялата сграда.

29-годишният Стас и 35-годишният му брат Олег първи усетили мириса на изгоряло и хукнали по стълбите, за да събудят съседите си. "Стас помагаше на изплашените хора да излязат на улицата", разказват съседите на мъжа. Когато пламъците преградили пътя му, той подавал децата през прозорците на първия етаж на хората, които били вече навън. "Ако не беше той, мнозина от нас щяха да изгорят в огнения капан", добавят съседите.

Докато пристигнат пожарникарите, Стас и брат му извели от сградата 43 души. В последния момент обаче младият мъж си спомнил, че личните му документи са останали в апартамента му и хукнал към втория етаж. Никой не го видял да излиза обратно. Спасителите открили обгорялото тяло на Спас, докато чистели развалините на изгорялата кооперация. Първоначално решили, че трупът е на 9-10-годишно дете. Ръстът му бил само 140 см.  Но жителите на блока веднага разпознали своя 29-годишен спасител. Екипии зясняват причината за възникване на пожара. Работи се по три версии - умишлен палеж, хвърлен незагасен фас или късо съединение.

"Дължим живота си на този малък човек с огромно сърце", казват през сълзи спасените хора. "Беше обикновено скромно момче. Работеше като санитар. Няма да го забравим, докато сме живи".

"24 часа"


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Ivan (преди 11 години)
Рейтинг: 31 | Одобрение: 1
Освен това пояснете, че е загинал след като ги е спасил и по своя воля е влязъл за документите си! А не, че заради тях е умрял! Как си ги измисляте...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама