НЕЗАКОННИ ТАКСИДЖИИ ПРЕБИХА ШОФЬОРА НА РЕЙС № 13, ТРАНСТРИУМФ ЗАПЛАШИ, ЧЕ СПИРА ДА ВОЗИ

30.05.2013 / 12:00 12

Таксиджии са пребили тази сутрин шофьор на автобус от градския транспорт на Варна.

Ако полицията и ИААА не разчистят незаконните таксита, спираме да возим по автобусна линия №13, обявиха от "Транстриумф"

Изпълнителен директор на „Транстриумф Холдинг” АД Антраник Шакариян изпрати отворено писмо до всички институции и медии, което публикуваме без редакция:

Тази сутрин, малко преди 8 часа сутринта, шофьор на „Транстриумф Холдинг” АД, изпълняващ редовен курс по линия № 13 от спирка бл.22 на ул. „Евлоги Георгиев” към жп гара, беше пребит от таксиметрови шофьори, извършващи нерегламентирани превози в района на спирката.

Водачът на автобуса е станал обект на групова саморазправа от страна на таксиметровите шофьори, тъй като е успял да качи пътниците от спирката преди поредното пиратско потегляне по маршрута на жълтите коли.

Публична тайна е, че десетките паразитиращи на гърба на обществените превозвачи таксита във Варна, от години окупират спирките и потеглят секунди преди автобусите, за да качват пътници, които возят на цената на градския билет -  превоз, нерегламентиран  в нито един нормативен акт, без да издават документ или да отчитат приходите си.

„Транстриумф Холдинг” АД счита за недопустими подобни прояви на агресия и няма да допусне негови служители да бъдат излагани на риск за живота и здравето си.

Повече от 5 години системно алармираме всички институции в града и страната за рисковете, които нерегламентираните таксиметрови превози създават – както за сигурността на пътуващите, така и за безопасността на работещите в обществените превози.

Днешният инцидент, за съжаление, е пряко доказателство за бездействието както на държавната и общинската администрация, така и на органите, призвани да гарантират законността и сигурността ни.

Проявата на подобна наглост от страна на таксиметровите шофьори, които возят незаконно по маршрутите на автобусите под носа на властта, е илюстрация на безсилието, което властта показва по проблемите с незаконните превози на територията на община Варна.

В тази връзка „Транстриумф Холдинг” АД декларира, че, ако още днес до 18.00 часа не бъдат ликвидирани незаконните таксиметрови пиаци, в които са превърнати спирките на градския транспорт в града, ще прекратим обслужването на линия № 13.

В пълното съзнание, че с това си действие ще създадем неудобства на пътуващите, призоваваме варненци към търпение и солидарност в нетърпимостта към наглостта, беззаконието и агресията.

В името на сигурността на своите екипажи „Транстриумф Холдинг” АД остава в готовност да прекрати обслужването и на други автобусни линии, по чиито маршрути от години безнаказано пиратстват незаконни таксита, докато властта във Варна не им гарантира безопасни условия за упражняване на правото си на труд.

Информираме Ви, че, напрежението след побоя на шофьора ескалира опасно и, ако Общината и органите на реда и този път си позволят да бездействат, ще се превърнат в съучастници на безредиците, затрудняващи нормалното функциониране на обществения транспорт в града.

Водачите в Дружеството междувременно масово започват да отказват да изпълняват курсове по линиите, където има нерегламентирани таксита и превозвачи.

 

 Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама