НСИ: Дългът на България е над 24 милиарда лева

23.04.2019 / 13:13 5

По предварителни данни на Националния статистически институт дългът на България за 2018 г. е в размер на 24.430 млрд. лв., или 22.6% от БВП, съобщава "Сега".

Освен това институционален сектор „Държавно управление“ отчита бюджетен излишък от 2.149 млрд. лв., или 2.0% от БВП. Излишъкът в подсектор „Централно управление“ е в размер на 1,9 млрд. лв., или 1.8% от БВП. Подсектор „Местно управление“ е реализирал излишък от 145 млн. лв., а подсектор „Социалноосигурителни фондове“ е реализирал излишък от 104 млн. лева.

Статистическата информация за дейността на институционален сектор „Държавно управление“, включително за дълга, дефицита и излишъка, се изготвя по хармонизирана методология на ЕС.

В изпълнение на Регламент на Съвета № 479/2009 за прилагане на Протокола за процедурата при прекомерен дефицит всяка държава членка предоставя на Евростат (ЕК) предварителни данни за дефицита/излишъка и дълга за отчетната година към 31.03. на следващата година и окончателни данни към 30.09. на следващата година.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
4
Bg-Аплодисменти (преди 4 години)
Рейтинг: 937 | Одобрение: 537
Преди три години Борисов и крадливата му шайка изтеглиха 16 милиарда заем. Резултатът от този заем е много крадени луксозни имоти, личен асансьор в спалнята на гербераста Цветанов, сауна с барбекю и баня на покрива на гербераста Пламен Георгиев, огромен палат в Сандански на гербераста Манолев, луксозен имот за герберастката Цецка Цачева, луксозни имоти за гербераста Веждичката, много имоти за гербераста Делян Добрев и роднините му до девето коляно, и още, и още, и още. Нямат напълване алчните герберастки търбуси.
18
4
Cтамат (преди 4 години)
Рейтинг: 9915 | Одобрение: 3140
Така де. Страшното е, че с кредитите, крадливите герберасти си купуват луксозни имоти. Герберастите крадат от всичко. За десет години крадливото герберастко управление, изведе България на първо място по корупция и кражби, и на последно място по стандарт на живота на обикновените хора. Отврат.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама