На каква възраст са компютрите в българските фирми

30.03.2015 / 02:00 1

Между 5 и 9 години – толкова е жизненият цикъл на компютрите, които използват родните фирми, сочат данни на българската компания за компютърно обслужване XYZ.

За сравнение – на Запад с техниката се работи между 3 и 5 години, след което тя се подменя. Повече време за реакция на командите, недостатъчно място за съхранение и уязвимост на вируси – това са най-честите проблеми, до които води старата техника. Заради нея работодателите губят пари, а работещите време. Освен това старите компютри често се развалят, което в една счетоводна кантора например, означава забавяне на работния процес и допълнителни разходи за ремонт. „Ако пресметнете какви са загубите от излизането на един компютър извън строя, ще се убедите, че е по-добре да преминете на виртуален десктоп, който да елиминира тези проблеми“, казва Димитър Чобанов от XYZ.

Виртуалният десктоп използва единствено монитора, клавиатурата и мишката на стария компютър и ви спестява замяната на старата техника. Ако инвестирате в него, получите сървър, на който са инсталирани всичките ви програми, данни и документи и вече няма да е от значение колко нов и мощен е компютърът с който работите. Услугата, която се предлага и у нас, е достъпна и от други устройства, като домашния компютър, телефона или таблета ви.
 

profit.bg

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
GAWE (преди 5 години)
Рейтинг: 89 | Одобрение: 9
В българските пощи са 20 годишни - минимум...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама