На какво се дължи възходът на електронните спортове

28.04.2021 / 09:00 0

Aко сте сред хората, които активно се интересуват от спортни залози, вероятно вече познавате термина електронни спортове (eSports). В случая говорим за дисциплина, която ни позволява да залагаме на събития от света на т.нар. електронни спортове - професионалният гейминг. Тук най-добрите играчи в света се изправят едни срещу друг, играейки определени видео игри. Срещите се провеждат най-често на PC, но понякога платформата е конзоли.

 

Възходът на eSports в цифри

Добрите букмейкъри също обръщат все по-сериозно внимание на eSports, а множество събития дори се предават директно с картина. Един от тези букмейкъри е българският бранд Winbet. Ако сте заинтересовани от идеята да залагате на електронни спортове, задължително прочетете това детайлно онлайн ревю на Winbet. Ще ви бъде полезно.

Според последни изчисления на финансовите експерти, днес стойността на eSports индустрията вече преминава границата от 1 милиард долара. Статия в изданието Statista от своя страна отправя прогноза, че в следващите три години тази цифра ще се увеличи значително, а електронните спортове ще имат финансов гръб от поне 1.6 милиарда.

Други анализи посочват, че в следващите две години общият брой зрители на електронните спортове в САЩ ще премине границата от 45 милиона души. Когато прибавите към тях и любителите на eSports от други континенти, особено Европа и Азия, можете да си представите за каква голяма фенбаза говорим в случая.

 

Какво прави eSports толкова популярен сегмент?

Няма как да не отчетем, че увеличената популярност на електронните спортове е тясно свързана и с популярността на видео игрите като цяло. Все повече домакинства имат поне по един компютър или гейминг конзола у дома, а вече няколко поколения приемат игрите като основно хоби и начин за разпускане.

Имайки предвид това, не е никак учудващо, че все повече деца растат с желанието да се занимават професионално с гейминг. Много от тях така или иначе прекарват часове наред, играейки, което води до един смислен въпрос - а защо не превърнеш хобито си в професия?

Днес най-добрите eSports играчи могат да се похвалят с внушителни хонорари за участието си в турнири. Вече има и първите милионери в индустрията, което със сигурност води до още по-голям стимул сред младите играчи и подрастващите.

Ако тепърва искате да станете професионален eSports играч, трябва обаче да имате нещо предвид - конкуренцията в тази индустрия е жестока. Чисто статистически, повечето опитващи да станат професионалисти не успяват да го направят. Разбира се, това не бива да ви отчайва - ако имате подобна мечта, нищо не ви спира да я преследвате. Истината е, че и сред българите има отлични eSports играчи, които правят отлични пари от тази си професия.

 

Кои са най-играните игри в eSports индустрията?

Определено може да се каже, че има определени гейминг заглавия, които са по-популярни в eSports турнирите. Тук можем да отличим шутърите от първо лице CS:GO, Overwatch и Call of Duty, както и стратегическите League of Legends, DOTA 2 и StarCraft 2. Много често обаче има и турнири на спортна тематика, където предимно се играе футболният симулатор FIFA.

 

Как мога да стана професионален eSports състезател?

Както отбелязахме по-рано в този текст, това не е никак лесно. Макар и нашите родители да не го разбират напълно, геймингът е изключително сложен и труден спорт. Когато говорим за игра в състезателен аспект, често изходът на едно събитие зависи от решения, взети за частици от секундата. Това означава, че eSports играчите трябва да бъдат перфектно подготвени за всяка битка. Те прекарват часове в ежедневни тренировки, за да бъдат на нужното ниво. Ако искате да бъдете част от тази индустрия, трябва да бъдете наясно, че от вас ще се иска да се посветите изцяло на това.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама