На косъм от трагедия! Влак премина при вдигнати бариери и липса на светлинен сигнал

13.02.2018 / 15:05 0

Снимка Булфото

Опасна ситуация! Влак премина през жп прелез, докато бариерите са вдигнати. Това  се е случило в квартал Изток в Кюстендил преди два дена. В същото време кола е била на сантиметри от линиите, в готовност да премине, пише trafficnews.bg.

Светлинните сигнализации също не са работели и водачите не са били предупредени, че ще преминава композицията. Наблюдателни шофьори забелязали нередността и идващия влак и веднага сигнализирали на колегата си от близката до релсите кола. Слава богу, не се е стигнало до инцидент.

Инцидентът е бил уловен от видеорегистратор в едно от превозните средства.

Припомняме, че в подобна ситуация изпаднаха и пловдивчани. Причината беше техническа повреда, която не само че отне повече от половин час на чакащите водачи, но замалко не се стигна и до инцидент.

Действието се разви на жп прелеза на село Царимир. Звуковият и светлинният сигнал на жп прелеза сигнализираха на шофьорите, че преминаването през прелеза е забранено, но в същото време бариерата беше вдигната. Въпреки разминаването част от шофьорите решиха да спрат пред вдигнатата бариера и да изчакат. След повече от 30 минути чакане и сигнал до спешен телефон 112, бариерата беше спусната, а влакът премина.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама