Начините да подобрите съня

11.01.2017 / 09:56 0

Има няколко прости метода, с които можете значително да подобрите качеството на съня си. Много хора се оплакват от това, че се събуждат сутрин уморени и недоспали си. Много важно за здравият и комфортен сън е да се снабдите с качествено спално бельо. Може това да ви се струва на пръв поглед незначително и да се питате с какво може да ви помогнат спални комплекти от естествени материали да спите добре, но значение има. Памучните кувертюри, завивки, чаршафи и всякакви спални комплекти с цени близки до желаните от вас, могат да подобрят съня ви. Това е така защото памучните и ленени материи на едно спално бельо онлайн, позволяват на кожата ви да диша по време на сън. Това ще ви отпусне и няма да се събуждате прекалено загрети посред нощ. Същото се отнася в пълна степен и за децата ви. Можете да подобрите качеството на съня им, като просто закупите памучни детски спални комплекти.
Освен качествените спални комплекти за бебе, можете да подобрите съня и, като се снабдите с голям матрак. С възрастта начина на спане на хората се променя. Това означава, че ако сте двама, то най-добре е да вземете голям матрак. Така всеки от вас ще може да спи необезпокояван.
Ритуалите преди заспиване също са важни. Стресът през деня може да ви натовари до степен, в която да не можете да заспите лесно. Два часа преди сън е добре да се отдадете на слушане на музика, четене на книга или медитация. По този начин ще предразположите тялото си към сън. Полезно е да направите списък със задачите си за следващия ден. Така мозъкът ви няма да бъде ангажиран с мисли за това какво ви чака идния ден.
Храненето преди сън трябва да приключи поне 2-3 часа преди момента на лягане. Много важно също така е да се стремите да спите на поне 40см. над земята. Това ще ви отдалечи достатъчно от зоната на праха във вашата стая.
 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlПоследни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама