Над 135 000 жители и гости на Варна са посетили зоопарка в града

12.10.2017 / 09:11 1

135 000 жители и гости на Варна са посетили зоопарка в града от началото на годината до края на месец септември. Това каза Иванка Стоянова, директор на Зоопарк – Варна. Тя отбеляза, че броят на посетителите е с 6 000 повече спрямо същия период на миналата година, пише Moreto.net

През септември в зоопарка бе открита Контактна зона, в която свободно да общуват посетители и животни. В новото пространство има животни, които не са агресивни и опасни за посетителите – зайци, кози, кокошки, патици. Децата могат да погалят и нахранят животните всеки вторник, сряда и четвъртък от 11.00 до 12.00 часа, посочи Иванка Стоянова.

„Зоопарк – Варна е обществено средище на екологичното възпитание, кът на запазена природа и желано място за нашите деца. Зоопаркът има голямо социално значение за града и е предназначен да изпълнява основни цели, като опазване на генофонда на дивите животни, провеждане на екологично образование, възпитание на хората в уважение към природата и любов към животните, повишаване на екологичното образование. Именно за да изпълни тези цели, е създадена тази Контактна зона -запазено кътче природа в сърцето на зоопарка, изпълнено с възрожденски дух. Едно кътче, направено с много любов и с труда на целия екип на зоопарка, изцяло от естествени материали, съобразени с изискванията за зоопарковете – камък, дърво и течаща вода. Това е място, където посетители и питомци могат свободно да общуват. Тук може да срещнете кошутата Ели и нейния син Жорко, ламата Президент, който ще стане скоро на една година, красивите пауни, снежнобелите зайчета и патета. Под зоркото око на хората, които се грижат за тях, можете да ги нахраните, като храната се осигурява от нас“, каза още Иванка Стоянова.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
unit747 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това недоразумение може да се нарече единствено зоокът за по- подходяща дума не мога да се сетя сравнено дори със Софийската зоологическа градина или с някоя частна колекция. Обобщено парк за разходка на хора със всички удобства за тях където могат да се видят десетина вида диви животни които живеят при ужасни условия с малко изключение само за водоплаващите .Най- хубавата част са клетките със зайците невестулките и поровете познавам и познавах  любители и то немалко при които животните живеят в N пъти по- добри условия няма да досаждам с имена ще спомена само едно на Анатоли Златаров от квартал Аспарухово.За Аквариума пък нямам коментар пълно безхаберие непукизъм и незнание (това не важи за предишния уредник който поне се грижеше за разнообразяването на колекцията и си разбираше от работата)иначе цените на билетите си ги бива срамота - голяма част от колекцията им е от дарители.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама