Над 80 таланти участват в Пилотното издание на Международния младежки фестивал „Славянски звън” във Варна

02.05.2018 / 10:29 5

Тази година  във Варна на 24, 25, 26 май ще проведе Първи Международен Младежки Фестивал „Славянски звън” . Фестивалът  ще е с конкурсен харaктер и има за мисия да се засили ролята на културата, като двигател в процеса на културно обновление  на град Варна. Над 80 са вече заявилите участие младежи, които са от страната и чужбина. На 30.04 приключи първият селекционен етап на Конкурса.По този повод Художественият Директор госпожа София Хитова изказа благодарности към всички настоящи и бъдещи кандидати.


”БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА УЧАСТВАТ! РАБОТАТА НА СЕЛЕКЦИОННАТА КОМИСИЯ ПРИКЛЮЧИ! НЕ БЕШЕ НИКАК ЛЕСНО, СРЕД ТОЛКОВА ТАЛАНТЛИВИ ХОРА ДА СЕ ИЗБЕРАТ НАЙ-ДОБРИТЕ! ТЕЗИ ОТ ВАС, КОИТО НЕ СА ОДОБРЕНИ ЗА УЧАСТИЕ, ДА НЕ СЕ ОТЧАЙВАТ, А ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ТВОРЯТ СЪС СЪЩИЯТ ЕНТУСИАЗЪМ И ВЯРА! ЩЕ ОЧАКВАМЕ ТЕХНИТЕ ЗАЯВКИ В СЛЕДВАЩОТО ИЗДАНИЕ НА
ММФ " СЛАВЯНСКИ ЗВЪН"! А НА ОДОБРЕНИТЕ ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ В НАДПРЕВАРАТА!”

Директорът Искра Иванова и Художественият директор София Хитова благодарят за подкрепата на Фонд „Култура”-Община Варна, Областна Администрация- Варна и в частност на Областният Управител господин Стоян Пасев, под чиито патронаж ще се проведе събитието. Не на последно място изказват признателност към своите партньори от Генерално Консулство на Русия –Варна, Документален Филмов Център –Баня Лука и Българско Славянско Движение.Без тяхна подкрепа Фестивала нямаше да бъде факт!
Ние като Организатори целим да се насърчи развитието, обновяването и обогатяване на културния живот във Варна чрез организиране и промотиране на един нов младежки Фестивал, като важен фактор за изграждане на идентичността и неповторимостта на България, и в частност на гр.Варна.

Реализирането на проекта е важно за изграждане на културно-социална идентичност, както и за увеличаване на икономическата, социалната и културната интеграция на територията на Община Варна. Създаване на трайни културни отношения с другите Славянски държави и засилване на обмена между всички славяноговорящи младежки общности. Възможност за културен обмен в един свят без езикови бариери, обединени от  сходни традиции и ценности. 

Говорейки с езика на музиката, театъра, киното, танца, художественият текст, изобразителното изкуство.
Като организатори целим да създадем приятелска творческа обстановка, която да остави трайна следа във всеки пряк участник или зрител на Фестивала и да провокира градивен културен диалог. Наша мисия е да създадем един нов културен продукт, чрез който да популяризираме Варна, като водещо културно средище  и неповторима туристическа дестинация в България, Европа.
В бъдеще предвиждаме провеждане на Фестивал  и  с идентично име и лого в същият формат и в други  държави. Насочен е към млади изпълнители с ясно изразен творчески и почерк и конкретна визия за развитие в бъдеще.

Повече подробности може да откриете на сайта: http://mmfslavqnskizvun.com/.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
8
plabov1080 (преди 6 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
В новия Младежки дом, нали?
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама