Направиха "умно" огледало за обратно виждане

20.06.2018 / 18:43 1

Преди няколко дни китайската технологична компания Xiaomi пусна на пазара поредната си новост. Този път обаче не става дума за смартфон, а за огледалото за обратно виждане Xiaomi Mi Smart Rearview Mirror Recorder. Това устройство съчетава функциите както на обикновено огледало, така и на видеорегистратор и навигация, съобщава Automedia.

Първия си опит да се създаде "умно" огледало Xiaomi направи през март, но тогава то бе много скъпо - 160 долара, поради което не стана много популярно сред шофьорите. Три месеца по-късно обаче компанията произведе Xiaomi Mi Smart Rearview Mirror Recorder, което е почти три пъти по-евтино от предшественика си - 62 долара.

"Умното" огледало има IPS сензорен екран с резолюция 854 x 480. Xiaomi Mi Smart Rearview Mirror Recorder поддържа microSD карта памет с капацитет от 16 до 64 GB и позволява Wi-Fi връзка със смартфон.

Джаджата има вградена камера, която може да записва на 160 градуса. В допълнение към нея може да свържете камера за обратно виждане със зрително поле от 198 градуса. "Умното" огледало започна да се продава на китайския пазар на 16 юни, а до месец се очаква да се появи и в останалите страни по света.
 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
Loshiq (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Такива огледала отдавна се продават. Кокошки пак сте проспали технологичния напредък на китайците.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама