Наш голям учен обяви сега: Имаме молекула, която убива 90% от новия коронавирус

10.03.2020 / 22:41 1

24chasa.bg

Фирмата е пратила проби в големи лаборатории във Франция и в САЩ, показали са обнадеждаващи резултати срещу патогена в епруветка

Имаме готова молекула, която при лабораторни тестове в авторитетна лаборатория в чужбина показа много обещаващ резултат срещу новия коронавирус. В епруветка нашата молекула убива около 90% от коронавируса. Това каза за “24 часа” Филип Фратев, съсобственик на “Микар Иновейшън” във вторник. По-рано през деня Костадин Петков от “София Тех парк” обяви на заседанието на правителството новината, че малка българска фирма е разработила молекула за третиране на коронавируси.

Компанията съобщи още, че

молекулата е

тествана

във Франция

и в Щатите Субстанцията в момента се подобрява и се предвижда тя “да влезе в болниците за клинични изпитания до месеци”.

Впечатлението, че на мига след появата на новия вирус, който е поредният прехвърлил се междувидово от животни върху хора, сме имали отговор за него, е малко пресилено. Ние от години работим върху подобни патогени и затова беше сравнително лесно да адаптираме разработката си за въздействие върху новия вирус, разказа химикът.

 

Цялата статия тукПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

0
1
Violin Ivanoff (преди 2 години)
Рейтинг: 413 | Одобрение: 23
Тая молекула да си я навре в на майка си сфинктера! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама