Настимир Ананиев: С избора на Рашидов, реалният председател на парламента става Бойко Борисов

23.10.2022 / 09:59 9

Снимка: Булфото

Депутатът от "Продължаваме промяната" заяви, че "с избора на Вежди Рашидов начело на 48-ото Народно събрание, реалният председател на парламента става Бойко Борисов".

"Няма какво да се лъжем, Вежди Рашидов е символ на прехода. Но има и друг проблем - той самият заяви, че не иска да се занимава с това нещо. Той беше насилен да стане председател на НС. Председателят на Народното събрание е много важна позиция - определя дневния ред, разпределя законопроектите, може да задържи законопроект. За мен истинският председател е Бойко Борисов, който от футболното игрище вдига телефона и дава разпорежданията. И това не е редно, защото представяте ли си - заместник-председателите водят заседанията, вършат цялата работа, но някой друг разписва, назначава, посочва. Да не забравяме, че Вежди Рашидов е депутат на ГЕРБ, въпреки че някои се опитват да скрият това зад ЕГН-то му", каза Ананиев в БНТ.

Според него има основания да се говори за евентуална коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП. Напомни и, че трите формации искат да се върнат хартиените бюлетини.

"Важно е като даваш сигнал, да е ясно. При всички (председатели на НС), избрани до момента, обикновено зад тях има формула, конструкция, мнозинство, което гледа в една посока. Махаме "Български възход", защото те бяха малко за цвят. ГЕРБ, ДПС и БСП ги обединява и друго - хартиената бюлетина", заяви Ананиев.

Ананиев коментира още, че от "Продължаваме промяната" са били изненадани от действията на БСП в пленарна зала и определи подкрепата на социалистите към Рашидов като "стъпка назад" към статуквото.

Въпреки това той изрази надежда да бъде съставено правителство с първия мандат, защото има много висящи въпроси за решаване.

"Ако ни бяха оставили да управляваме, щяхте да видите как се справяме с кризите. Но Борисов каза: "Аз мога да се справя по-добре" и бутна кабинета "Петков". След като е направил това нещо, нека да поеме отговорността, да бъде съставено правителство в първия мандат и да започнат да се решават кризите. Ние ще подкрепим всяко разумно нещо. Но стигне ли се до хартиената бюлетина, което за мен е от скритите замисли на тази коалиция, ние открито ще се противопоставим", каза Ананиев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
1
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Пра   Няма да вдене това което му казваш. Мозъкът му отдавна е полиран. Не забелязваш ли безумната му логика: Ако Сульо през ин-хаус вземе кинтите, е ограбване на народа. Ако Пульо ги вземе през обществена поръчка - не е. 🙂 Тая негова дебилска логика, е същата като оная при некъпаните, по казуса с газа: Ако купуваме газ от Русия, сме зависими. Ако купуваме от САЩ - не сме. 🤷‍♂️ Това е положението, на Територията има дебили, това е реалността. И ги срещаме навсякъде, те са сред нас. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
И какво като не е обществена поръчка, да не би да се появи в Североизточна България по голяма и силна фирма от Хидрострой? Кой ще ги конкурира в техния район? Кой има завод за бетонени изделия? Във всяка част на България си има силни фирми, които си печелят най хубавите поръчки, а на дребните дават по малките проекти, защото те са малки и слаби. Както виждаш магистрала Хемус се прави с едни от най големите и силни фирми, само че са по райони и естествено в нашата част няма как да са други изпълнителите от овен... Имаш претенции за цената, за качеството, ами кой ги кара да преватизират тези фирми, защо не останаха държавни? Сега в цената за изпълнението влиза и печалбата на фирмата.. И защо не протестирахте преди 20г., а сега се оплаквате?? За Енергото някой да е протестирал, както го направиха частно, така и за всичко останало. Аз искам да има магистрала, не да блъскам с часове по двулентов път, пък и не само аз. Не жена ми баща й работи в една от фирмите изпълнители и ми каза, че нищо не се спестява от качеството на материалите, всичко се прави както е по проект. Освен това евала на Бойко, за това че направи тези договори на старите цени, защото сега цените са къде по високи ;) 
9
1
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Голям праз  Ако искаш аз да ти доставя телевизор или хладилник без ин-хаус процедура!  🙂 Само се опасявам, че си изключително тъп, за да разбереш какво съм написал! Без ин-хаус, тоест по общоприетия начин, сиреч - обществена поръчка /посредник/ няма ли ограбване на народа?!?! Та, какво ще кажеш да ти доставя телевизор или хладилник..... с едни 30-50% върху цената, законно. Навит ли си? Заявяват нашите фирми участие - моята, на Пра, на Пешо, на Иван..... и ти доставяме телевизор, или хладилник. 🙂
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
2
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 34926 | Одобрение: 5796
Абе Пра, още чакам да ми възложиш да ти доставя телевизор или хладилник по "инхаус" процедура!!! Тогава ще разбереш на как любимият ти Бойко и кликата му ограбваше България!!! Само се опасявам, че си изключително тъп, за да разбереш какво съм написал!!!
1
1
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128568 | Одобрение: 4723
Вежди е марионетка, Борисов е тъп за съвети. Работа ще вършат заместниците.
Всеки да си получи заслуженото !
0
7
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
Бойко трябва да стане премиер отново и да оправи батаците на новите коалицийки ;) Няма човек в държавата, който да свърши тази работа по добре от него или да е по добре подготвен от него. Стига сме си правили експерименти, видяхме какво стана, за година и половина се върнахме 20г назад, вече дори не искат да ни дават кредити, минали сме лимита. Ще има носталгия по Бойко, както има по Тодор Живков ;)
0
0
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 34926 | Одобрение: 5796
Лично мен повече ме притеснява електронното гласуване!!! Тогава сигурно ще има 95% гласували, но "купения и корпоративен вот" ще бъде поне 75%!!! Останалите 25% ще  са главно от вота в чужбина!!!
1
0
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18460 | Одобрение: 6145
Айде, айде - не се втелявайте( от теле...) чак толкоз с Веждито... Фигурата на Председателя на НС е най-вече символна... Заместниците ще са аргатите, ще вършат цялата работа, а Веждито ще се показва от време на време за парлама, както казваме... А през останалото време ще си гледа внуците( след инфаркта не може да пие!) и ще си лекува простата...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама