Натоварен трафик по ул."Отец Паисий" във Варна след затварянето на бул. "Цар Освободител". Автобуси с нови маршрути

11.02.2019 / 09:52 23

Снимка: Varna24.bg

Няма транспортен хаос във Варна след затварянето на отсечка от бул. "Цар Освободител" заради изграждането на новия бул. "Левски". Задръствания и натоварен трафик има само по малката централна улица "Отец Паисий", по която беше пренасочено движението на автомобилите и на 6 автобусни линии на фирма "Градски транспорт", видя репортер на Varna24.bg

Припомняме, че от вчера във връзка с изграждането на бул. "Васил Левски" беше затворено пространството по бул. "Цар Освободител“ при кръстовището с бул. "Васил Левски“

По направление "център-квартали“ пълното затваряне на булеварда е  сигнализирано още при кръстовището на бул. "Цар Освободител“ с ул. "Пирин“ и ул. "Битоля“. Целта е да бъдат избегнати максимално транспортни задръжки по ул. "Отец Паисий“, която ще бъде основен обходен маршрут. При кръстовището с ул. "Отец Паисий“ е извършено отклоняване на движението за автомобили и градски транспорт, с изключение на живущите в кооперациите на ул. "Чавдар войвода“.

За движещите се в посока център отклоняването на движението ще става по новоизграденото северно обслужващо платно на бул. "Васил Левски“ до достигане на кръговото кръстовище с бул. "Сливница“, където ще става развръзка в посока център и кварталите.

Пешеходното пресичане на бул. "Васил Левски“ е решено чрез временна пешеходна пасарелка и пешеходна пътека при ул. "Магнолия“.

Във връзка с горното се променят и маршрутите на градски транспорт за линии 7, 10, 12, 20, 209 и 23. Спирка "Победа“ в посока кварталите ще остане необслужена за линии 20 и 209, а спирка "Струга“ в посока кварталите – за линии 7, 20, 209. Промените ще бъдат визуализирани на интернет страницата на градски транспорт www.varnatraffic.com в реално време.

Временната промяна в маршрутите на линиите на градски транспорт ще бъде:

Автобусна линия 7:

Посока от "Елпром“: към сп. "Явор“: след сп. "Струга“, завива надясно по северното локално платно на бул. "Левски“ посока бул. "Сливница“, при кръстовището на "Сливница“ с ул. "Патриарх Евтимий“ наляво посока бул. "Цар Освободител“, на кръстовището с ул. "Отец Паисий“ наляво посока бул. "Левски“ и се включва по маршрута си.

Посока от ЖП Гара: след спирка "Стадион Спартак“ автобусите по линия 7 се придвижват по ул. "Отец Паисий“ и с десен завой се включват по бул. "Сливница“.

Обслужват се спирките по маршрута!

Автобусна линия 10:

Посока сп. "Хаджи Димитър“: след спирка "Янко Михайлов“ продължава по "Отец Паисий“ посока бул. "Левски“, след спирка "Дубровник“ се включва по ул. "Мир“, наляво по ул. "Студентска“, ул. "Дубровник“, бул. "Христо Смирненски“, на кръстовището с ул. "Карамфил“ завива наляво и се включва по утвърдения си маршрут от сп. "Хаджи Димитър“.

Обслужва спирките по маршрута!!!

Автобусна линия 12:

Посока "Бриз“ от "Аспарухово“: след спирка "Проектантска“ завива надясно по "Отец Паисий“, след спирка "Дубровник“ се включват по ул. "Мир“, след спирка "Мир“ наляво по ул. Студентска“, надясно по ул. "Дубровник“, надясно по бул. "Христо Смирненски“ до сп. "Бриз“. Обслужва спирките по маршрута си!!!

Посока "Аспарухово“ от ‚Бриз“: след сп. "Подвис“ на бул. "Христо Смирненски“, завива наляво по ул. "Карамфил“, спира на спирка "Роза“,(по пътя на линия 10), спирка "Хаджи Димитър“, ул. "Подвис“, посока бул. "Левски“, надясно посока сп. "Спартак“ и се включва по маршрута си на бул. "Цар Освободител“.

Обслужва спирките по маршрута!

Автобусна линия 20:

Посока ЖП Гара: след спирка "Струга“ надясно по северното локално платно на бул. "Левски“ посока "Сливница“, при кръстовището на "Сливница“ с ул. "Патриарх Евтимий“ завива наляво по ул. "Патриарх Евтимий“ посока бул. "Цар Освободител“, при кръстовището с "Цар Освободител“, завива надясно по бул. "Цар Освободител“ и продължава по маршрута си.

Посока "Владиславово“: след сп. "Проектантска“ завива наляво по ул. "Отец Паисий“, завива надясно по бул. "Сливница“, след спирка "8-ми Септември“ на светофара завива надясно по бул. "Христо Смирненски“, на кръстовището с бул. "Цар Освободител“ завива наляво и продължава по маршрута си.

Обслужва спирките по маршрута!

Автобусна линия 209:

Посока Почивка: след сп. "Струга“ завива надясно по северното локално платно на бул. "Левски“ посока бул. "Сливница“, при кръстовището на "Сливница“ с ул. "Патриарх Евтимий“, завива наляво по ул. "Патриарх Евтимий“ посока бул. "Цар Освободител“, при кръстовището с "Цар Освободител“, завива надясно по булеварда, на кръстовището с ул. "Отец Паисий“ завива наляво посока бул. "Левски“ и се включва по маршрута си.

Посока "Владиславово“: след сп. "Спартак“ посока ул. "Отец Паисий“, надясно по "Сливница“, след спирка "8-ми Септември“ на светофара завива надясно по бул. "Христо Смирненски“, на кръстовището с бул. "Цар Освободител“  наляво  по булеварда и продължава по маршрута си.

Автобусна линия 23:

От ЖП Гара: на кръстовището на "Отец Паисий“  и "Сливница“, завиват наляво по "Сливница“ обслужват по маршрута си спирките до кръстовището с "Хр. Смирненски“ посока "Вятърна мелница“ и се включва по маршрута си.

От Каменар: след спирка "Струга“ завива надясно по северното локално платно на бул. "Левски“ посока бул. "Сливница“ от бул. "Сливница“, завива надясно по ул. "Отец Паисий“ и по маршрута си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 157900 | Одобрение: 59215
До Акъл море......Въпросът с метрото във Варна е дискутиран отдавна, но за разлика от други градове, Варна има много подпочвени води, което ще го направи още "по-златно" от булевард Левски......За съжаление......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
sw (преди 6 месеца)
Рейтинг: 39 | Одобрение: 9
защо номер 12 не минава от роза до бриз?? и как да стигна до там?????
Светлана

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама