Научете децата да не ви прекъсват с тази малка гениална техника

03.02.2015 / 19:00 2

Obekti.bg

Много често децата просто ще ИЗБУХНАТ, за да споделят нещо и биха дошли директно при мен, за да ми кажат какво се случва с тях, без значение дали аз не разговарям с някой друг в момента. Е, поне така правеха преди. Преди – докато още не бях видяла от една приятелка тази мъничка гениална техника.

Разговарях с приятелката ми веднъж, когато нейният син (тогава на 3 години) искаше да каже нещо. Вместо да ни прекъсне, той постави ръчичката си върху нейната китка и зачака. Приятелката ми постави своята ръка върху неговата, за да му покаже, че го е забелязала и ние продължихме да разговаряме.

След като приключи с това, което казваше, тя се обърна към него. Аз занемях! Толкова просто. Толкова нежно. С такова уважение към двамата – и към детето, и към възрастния.

Със съпруга ми се опитахме да го въведем веднага. Обяснихме на Джак и Сара, че ако искат да ни кажат нещо, а ние вече разговаряме с друг, те трябва да поставят ръката си върху китката и да почакат. Бяха нужни няколко упражнения и няколко леки потупвания по нашите китки, като леко напомняне, но съм щастлива да споделя, че прекъсването е прекратено напълно!

Без повече – Чакай. Без повече – Моля, не ме прекъсвай. Просто един обикновен жест, леко докосване по китката. Това е всичко. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
Elgea (преди 6 години)
Рейтинг: 608 | Одобрение: 198
Много полезно . Подкрепям
8
0
anonimen (преди 6 години)
Рейтинг: 511 | Одобрение: 161
Това е доста интересен подход :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама