Най-бързата рецепта за тирамису! Няма да сварите да изтърчите в кухнята
Пригответе кафето без захар и го оставете да се охлади. Счупете две яйца и отделете жълтъците от белтъците.
Поставете белтъците в един съд, а жълтъците - в друг. Разбийте белтъците с 3 супени лъжици захар, докато станат на твърд сняг, а жълтъците разбийте с останалата захар. В съда с жълтъците добавете маскарпонето и рома, и леко объркайте. Когато сместа стане хомогенна, добавете снега от белтъци и захар.
Натопете бишкотите в охладеното кафе и подредете един пласт в стъклен съд, в който ще приготвяте Тирамисуто. Може да ги поставяйте един по един, а може и да подредите първо всички на дъното на съда, а след това да ги напоите с охладеното кафе. Върху бишкотите излейте крема с яйца, добре разбит.
Отново поставете ред бишкоти, ред крем и така оформете по 3 пласта от двете. Последният слой поръсете с какао. Поставете сладкиша в хладилник да стегне добре и да се охлади. Най-добре е да стои в хладилника цяла нощ, но ако сте много нетърпеливи, оставете го поне за час-два. Нарежете на парчета и сервирайте!