Най-модерната дентална диагностика - вече във Варна. Само през февруари - на половин цена в МЦ "Младост"

12.02.2020 / 18:28 0

На 9 февруари 2020 бе официалното откриване на новото звено за дентални изследвания в Центъра по образна диагностика МЛАДОСТВ него пациентите от Варна и Източна България ще имат възможност да се изследват с най-съвременния дентален 3D скенер - Hyperion X9 Pro на италианската компания MyRay.

Датата не е избрана случайно, тъй като на 9 февруари отбелязваме Международния ден на стоматолога. Това е и началото на промоционална кампания с 50 % отстъпка от цената на всички дентални изследвания в Центъра, която ще продължи до края на месеца.

Италианската компания MyRay е позната и предпочитана сред стоматолозите в България, а денталният 3D скенер Hyperion X9 Pro е най-новото попълнение в продуктовата ѝ гама. Той е последно поколение CBCT апарат (Конично-лъчев компютърен томограф), който предлага:

-  най-доброто от 3D технологията

-  широк диапазон от 2D изследвания (в т.ч. многослойни панорамни изображения)

-  цефалометрични изображения

Скенерът автоматично идентифицира антропологията на пациента, адаптира настройките на експонацията и всички параметри необходими, за да се осигури точно рентгеново изображение.

Конично-лъчевата компютърна томография (CBCT) е съвременен дигитален рентгенов метод за получаване на образи на зъбите и челюстите във вид на срезове във всички равнини с висока разделителна способност. Данните от изследването могат да се реконструират в 3D изображения. Облъчването при  СВСТ е 20 пъти по-ниско в сравнение с конвенционалния компютърен томограф и е съизмеримо с това при стандартна рентгенова снимка.

Методът намира широко приложение в денталната медицина:

 Имплантология – за визуализация, измерване на костта и определяне на точната позиция при поставяне на импланти

 Орална и лицево-челюстна хирургия –  за откриване на патологични процеси в челюстите, аномалии в разположението и броя на зъбите, изследване на максиларни синуси, планиране на ортогнатна хирургия

 Ендодонтия – за диагностика на апикални лезии, коренова фрактура, резорбция и оценка на кореново лечение

 Ортодонтия –  за цефалометрични анализи, оценка на скелетния растеж, смущения в пробива на зъбите, диагностика на цепки в ЛЧО

 Пародонтология – диагностика на дехисценсия и фенестрация, букални и лингвални дефекти на костта, оценка на резултати от регенеративна пародонтална терапия

 Диагностика на Темпоромандибуларни стави

Hyperion X9 Pro работи с най-добрия клиничен софтуер, позволяващ високоскоростна обработка на данни, достъп до богата имплант симулационна библиотека и възможност за експорт на данни в DICOM формат. Сред отличителните му характеристики са:

•         Бързо сканиране в режими 2D и 3D – от 6 до 26 секунди

•         Изключително ниска доза на облъчване 

•         Максимален комфорт при позициониране на пациента

•         Многослойни панорамни изображения (MultiPAN)

•         Най-новият 3D сензор с обхват до 10 х 8 см.

•         Резолюция от 100 µm / пиксел и 75 µm / воксел

•         Подобрена цефалометрична технология (Smart CEPH)

•         Набор от 41 диагностични 2D програми

 

Център по образна диагностика МЛАДОСТ е разположен в Медицински комплекс „Младост“ Варна, ниво 1. Центърът извършва пълен набор рентгенови изследвания за целите на денталната медицина – 3D изследвания на челюстта (CBCT), дигитални секторни рентгенографии, панорамни снимки (ортопантомографии), кариес диагностика (Bitewing), цефалометрична рентгенография (телерентгенография), рентгенография на Темпоромандибуларни стави, синуси, череп.

 

За информация и записване на час:

Център по образна диагностика МЛАДОСТ

Адрес:

Варна,  бул „Република“ 15, Медицински комплекс „Младост“

етаж 1, тяло В (две нива под Централен вход)

Телефон:

052 / 808 888 Регистратура

0892 / 604 173 Сектор „Дентални изследвания“

 

*публикацияСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама