Най-опасната птица в света уби стопанина си

15.04.2019 / 13:28 1

Снимка Twitter

Жител на американския щат Флорида е станал жертва на един от собствените си казуари, считани за най-опасните птици в света, съобщава БТА. Инцидентът станал, след като 75-годишният Марвин Ахос паднал в стопанството си, където отглежда този вид животни. Птицата се е възползвала и го е атакувала, вероятно използвайки дългите си 10 см и остри като кинжал нокти. Мъжът бил откаран в болница, където по-късно починал от раните си. 


Казуарите, които обитават Австралия и Нова Гвинея, в САЩ се отглеждат с колекционерска цел. Видът е включен в „Книгата на рекордите на Гинес“ като най-опасната птица на планетата. Тя е близък сродник с ему. На височина казуарите достигат до 1,8 м, а на тегло - до 60 кг. Те са вторите най-тежки птици на планетата след щраусите. Благодарение на мощните си крака, развиват скорост до 50 км/ч. Усетили заплаха, с един бърз ритник, те могат да причинят отворена порезна рана на който и да е хищник.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама