Най-опасните дни за шофиране

29.02.2020 / 01:55 0

fakti.bg

Най-голям брой катастрофи се случват в петък, а пътнотранспортните произшествия с най-много загинали са регистрирани в събота, показва статистика на Главното управление за пътна безопасност на Русия. Пикът на катастрофите е сутрин и вечер, а най-безопасни за пътуване са неделя и сряда, съобщава ТАСС.

Миналата година в петък по пътищата на Русия са отчетени 25 000 катастрофи, в които са загинали 2 400 души. Броят на умрелите в катастрофи през събота пък превишават 3 000.

Най-разпространените нарушения, в резултат на които са възникнали пътнотранспортни произшествия, са превишена скорост, несъблюдаване на пътните знаци и маркировката и преминаване на червен сигнал на светофара, а водещи причини за смъртните случаи са непоставени обезопасителни колани и управление на мотоциклет без каска.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама