Най-полезните зимни екстри за колата

08.12.2018 / 23:43 1

Съвременните автомобили се оборудват с всевъзможни системи и функции, които да облекчават живота на шофьорите през зимата. Кои от тези екстри обаче действително вършат работа и кои са по-скоро глезотия?

Отговор на този въпрос са потърсили от Ford, допитвайки се до шофьори, които поназнайват това-онова за експлоатацията на автомобил през зимата - руснаците. Практически всички (93%) автомобилисти, участвали в изследването, смятат т.нар. "зимни пакети" за необходимост за всяка кола.

Доволни от подготовката на автомобила си за зимата са едва 52% от анкетираните. Останалите признават, че биха доокомплектовали колата си с опции, които да улеснят експлоатацията в студовете и снежните виелици.

 

Като най-полезна екстра за зимата закономерно се сочи дистанционното стартиране на двигателя - 51% от руските шофьори смятат тази функция за задължителна. На второ място се подрежда отоплението на предното стъкло по аналогия със задното. 29% от запитаните ненавиждат стърженето в мразовитите зимни утрини. Трети се класират подгряването на седалките и волана, които получават съответно 11% и 8.5% от гласовете.

Любопитното е, че сред най-полезните зимни екстри не попадат нито отоплението на задното стъкло, което явно не пречи на руснаците дори ако замръзнало, нито пръскалките на чистачките с подгряване, нито чистачките без носещ скелет или дори гумените стелки.

 

 

fakti.bg

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
gugutka (преди 2 дни)
Рейтинг: 35389 | Одобрение: 15839
Най-добрата екстра за зимата е задвижване 4х4.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама