Най-популярните бебешки имена през 2019 г. (засега)

19.04.2019 / 04:00 1

profit.bg

Определени бебешки имена са на мода от десетилетия, но винаги има няколко от тях, които са практически навсякъде през различните години. И 2019 г. не прави изключение. 

Сайтът за намиране на подходящото бебешко име Nameberry публикува нов доклад относно най-популярните имена за първото тримесечие на 2019 г.

Сайтът класира имената въз основа на това колко трафик са получили страниците с тях на сайта от началото на тази година. И изглежда, че няколко имена вече властват сред бъдещите родители, съобщава T+L.

Най-популярните имена от миналата година - Оливия и Атикус, изглежда вече не са модерни, според изчисленията на Nameberry. Поузи и Майло вече привличат най-голямо внимание.

"Ние измерваме кои имена привличат най-голям интерес от родителите в реално време, в сравнение с това колко бебета всъщност получават тези имена", заявява съоснователят и главен изпълнителен директор на Nameberry Памела Редмънд.

Тя посочва, че трафикът на сайта е добър начин да се прецени кое е популярното име сега, вместо да се чака 18 месеца за статистиката от държавната администрация.

От Nameberry отбелязат, че името Поузи (и различните му изписвания) следва определена тенденция. Това е едновременно старомодно име, природно наименование и псевдоним.

Корените на Майло могат да бъде проследени както в латинския, така и в немския език. Популярността му се дължи и на актьора Майло Вентимиля.

Имената, оглавили класацията през миналата година, обаче все още не са съвсем за изхвърляне. Тези с древни корени, като Аврора и Фрея, или ирландските, като Мейв и Фин, както и класическите, като Кора и Теодор, изглежда също набират скорост.

Много родители използват специални методи, за да изберат как да нарекат децата си. Предишни изследвания показват, че имена, като Ейми или Джейкъб, са свързани с „добро” поведение, докато някои родители избират и полово неутрални наименования, вдъхновявайки се от места, както и такива, използвани в миналото за всички полове. 

Това са десетте най-добри имена за момичета и момчета през 2019 г., според Nameberry.

Момичета

Поузи
Исла
Оливия
Аврора
Мейв
Кора
Амара
Ада
Амелия
Шарлот

 

Момчета

Майло
Джаспър
Атикус
Теодор
Ашър
Сайлъс
Джак
Фин
Хенри
Феликс

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
pital (преди 1 месец)
Рейтинг: 1103 | Одобрение: 458
Повечето имена са ми странни, да не говорим, че ми звучат, като имена за кученца и котенца.Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама