Най-популярните бебешки имена през 2019 г. (засега)

19.04.2019 / 04:00 2

profit.bg

Определени бебешки имена са на мода от десетилетия, но винаги има няколко от тях, които са практически навсякъде през различните години. И 2019 г. не прави изключение. 

Сайтът за намиране на подходящото бебешко име Nameberry публикува нов доклад относно най-популярните имена за първото тримесечие на 2019 г.

Сайтът класира имената въз основа на това колко трафик са получили страниците с тях на сайта от началото на тази година. И изглежда, че няколко имена вече властват сред бъдещите родители, съобщава T+L.

Най-популярните имена от миналата година - Оливия и Атикус, изглежда вече не са модерни, според изчисленията на Nameberry. Поузи и Майло вече привличат най-голямо внимание.

"Ние измерваме кои имена привличат най-голям интерес от родителите в реално време, в сравнение с това колко бебета всъщност получават тези имена", заявява съоснователят и главен изпълнителен директор на Nameberry Памела Редмънд.

Тя посочва, че трафикът на сайта е добър начин да се прецени кое е популярното име сега, вместо да се чака 18 месеца за статистиката от държавната администрация.

От Nameberry отбелязат, че името Поузи (и различните му изписвания) следва определена тенденция. Това е едновременно старомодно име, природно наименование и псевдоним.

Корените на Майло могат да бъде проследени както в латинския, така и в немския език. Популярността му се дължи и на актьора Майло Вентимиля.

Имената, оглавили класацията през миналата година, обаче все още не са съвсем за изхвърляне. Тези с древни корени, като Аврора и Фрея, или ирландските, като Мейв и Фин, както и класическите, като Кора и Теодор, изглежда също набират скорост.

Много родители използват специални методи, за да изберат как да нарекат децата си. Предишни изследвания показват, че имена, като Ейми или Джейкъб, са свързани с „добро” поведение, докато някои родители избират и полово неутрални наименования, вдъхновявайки се от места, както и такива, използвани в миналото за всички полове. 

Това са десетте най-добри имена за момичета и момчета през 2019 г., според Nameberry.

Момичета

Поузи
Исла
Оливия
Аврора
Мейв
Кора
Амара
Ада
Амелия
Шарлот

 

Момчета

Майло
Джаспър
Атикус
Теодор
Ашър
Сайлъс
Джак
Фин
Хенри
Феликс

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
pital (преди 7 месеца)
Рейтинг: 1996 | Одобрение: 981
Повечето имена са ми странни, да не говорим, че ми звучат, като имена за кученца и котенца.Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама