Най-старият майстор на печени кестени разкри тайната на занаята
Кадър България он ер
Бай Слави повече от 40 години изкарва прехраната си на тази сергия. Наследява я от дядо си.
"Той ни даде този занаят. От насипния сладолед, през царевицата, фъстъците, до кестените", заяви той пред България он ер.
За да се изпекат добре кестените е нужен майсторлък.
"Пускаш огънчето и леко въртиш лъжицата, за да се изпекат както трябва", поясни майсторът на печените кестени.
Стоката си зарежда чак от Петрич, а с почистването на кестените се занимава жена му.
"Режа ги, за да не гърмят. Чистя ги, по едно по едно ги чистя. Да няма червеи вътре, има ли, аз ги хвърлям настрани. Клиентите да са доволни", каза жената на Бай Слави.
И наистина всеки, който веднъж си е купил, се връща отново.
"Много сме доволни от обслужването, от продукцията. Това са най-хубавите кестени и продадени с усмивка", сподели клиентът Кети Ангелова.
"Клиентът ако е доволен, после и ти ще си доволен. Никой не ми се е оплакал досега. Всеки се връща повторно", добави Бай Слави.
А ползите за здравето от консумацията на кестени са огромни, заради антиоксидантите в тях. Доказано е, че помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания, повлияват добре на инсулиновата резистентност и потискането на растежа и разпространението на тумори.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!