Най-строго пазената тайна на американската армия: Косата на хората е продължение на...

18.01.2016 / 09:32 10

Проучване на американски военни на някои свръх умения на американските индианци са открили една от най-строго пазените тайни за последните 150 години, съобщи mkd-news.com, цитиран от Блиц.

Армията често е наемала индианци за водачи, за ориентиране в непознати местности, особено след като е установила контрол върху територията на страната и е изтласкала племената от големи и плодородни райони. Те са били използвани и по време на Гражданската война в САЩ, а по време на Втората световна война езикът на племето „навахи” е бил използван като основа за военен шифър.

Военните се заинтересували от факта ,че при война индианците вземали скалпа на победените си врагове. Както е било установено, това почива на вярването, че именно в косата на човек се крие и неговата сила.

Това се потвърдило по време на виетнамската война, когато в някои армейски части служели индианци. Те били използвани като предците си-да намират път през непознати местности, да проследяват врага по незабележими признаци, за се ориентират по шумовете в гората дали има хора наблизо.

Когато обаче решили да ги накарат да си острижат косите, за да се изравнят с останалите войници, индианците загубили тези си способности. Малко по-късно американското военно командване отменило заповедта си и на индианците било разрешено да носят дълга коса.

Военни психолози тогава са направили поредица от опити, които доказали ,че без коса индианците губят своята прословута чувствителност и добра ориентация. Според учените, това се дължи на факта ,че косата е нещо като продължение на нервната система и хора, свикнали да си служат с някои особености на осезанието си, губят това след като останат без коса.

Според заключението на психолозите, косата е „екстрасензорен нерв, вид високо развита антена, която пренася огромно количество информация”. Тази информация се обработва от мозъка и така някои хора развиват много силна чувствителност към определени елементи на заобикалящия ни свят.

Вероятно не само косата, но и брадата по идентичен начин излъчва енергийни сигнали към мозъка и така му помагат да разбере по-добре външната среда. Затова според учените, подстригването и бръсненето е фактор, който може да предизвика напрежение в междуличностните отношения и дори сексуална неудовлетвореност поради липсата на достатъчно чувствителност у човека.

Дали е случайно, че и в Библията е казано , че силата на Самсон се крие в косата му и отрязването й води до гибел? И дали това не се отнася до всички хора? За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
19
1
UFO (преди 8 години)
Рейтинг: 543 | Одобрение: 268
За това ли някой наши водачи нямат никаква връзка с центалния процесор ? Явно са си окастрили антените (бради , коси и израстаци около интимната област )

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама